28 noiembrie 2018, 17:25 Realitatea moldovenească views 12274
Ulianovschi, despre marinarul reținut, care se presupune că e cetățean moldovean
28 noiembrie 2018, 17:25 Realitatea moldovenească views 12274

Ulianovschi, despre marinarul reținut, care se presupune că e cetățean moldovean

În cadrul ședinței de Guvern de astăzi, premierul Pavel Filip a cerut ministrului Afacerilor Externe și Integrării Europene să prezinte informațiile deținute în legătură cu știrile apărute în presă, potrivit cărora printre marinarii capturați de FSB s-ar numără și un tînăr din Chișinău.

„Informația a fost verificată împreună cu Ambasada R. Moldova la Kiev. Conform informației pe care o deținem din Ucraina, Zimcenco este cetățean al Ucrainei, deși este originar din Chișinău", a declarat ministrul Tudor Ulianovschi.

Potrivit informațiilor deținute de Forțele armate ale Ucrainei, Rusia a reținut în total 23 de persoane. Majoritatea prizonierilor au vîrsta cuprinsă între 18 și 27 de ani, iar printre ei se numără și un tînăr din Chișinău. Tînărul în vîrstă de 20 de ani este ofițer de marină de rang superior.

În noaptea de 25 noiembrie, trei nave militare ucrainene — două nave mici de artilerie Berdiansk și Nikopol și remorcherul Yani Kapu au ieșit din portul Odesa de la Marea Neagră și s-au îndreptat în direcția portului Mariupol. În larg una din cele două bărci de coastă rusești Don a lovit remorcherul ucrainean.

Sursa: zgd.md

Cuvinte cheie:

moldovenii , nava

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1629
Populația:
3063 locuitori

Danu este un sat şi comună din raionul Glodeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Nicolaevca, Danu, Camencuţa. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Glodeni și la 177 km de Chișinău. La recensământul din anul 2004, populaţia satului constituia 3063 de oameni. Satul Danu a fost menționat documentar în anul 1629.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.