27 noiembrie 2018, 15:25 Realitatea moldovenească views 13962
Ce spune ministrul Agriculturii despre tonele de mere aruncate pe dealuri (Foto)
27 noiembrie 2018, 15:25 Realitatea moldovenească views 13962

Ce spune ministrul Agriculturii despre tonele de mere aruncate pe dealuri (Foto)

După ce pe rețelele de socializare au apărut mai multe fotografii în care au fost surprinse tone de mere aruncate pe cîmp, ministrul Agriculturii, Nicolae Ciubuc, a decis să meargă la fața locului și să vadă care este problema.

Însoțit de către directorul general ANSA și de președintele Asociației ,,Moldova Fruct", Nicolae Ciubuc a mers la Floreni, r.Ungheni, unde s-a întîlnit cu Anatol Plăcinte, proprietarul producției de mere care apar în fotografii.

Ministrul a depistat că în realitate lucrurile stau altfel decît se speculează pe rețelele de socializare. Potrivit lui Ciubuc, informația precum că producătorii agricoli nu ar avea unde să vîndă merele și că ar fi nevoiți să le arunce pe cîmp este falsă.

„Producătorul are depozit frigorific, iar merele care au corespuns standardelor au fost deja depozitate. Din cauză că a fost afectată de viermele mărului, 70% din recoltă a fost compromisă și poate fi transmisă doar la procesare. O mare parte dintre mere deja a fost vîndută companiilor de procesare. Se pare că fotografia a fost făcută de un cetățean care a dorit să speculeze întîmplarea pentru interese ascunse. Vreau să condamn acțiunile anumitor bloggeri care folosesc poveștile agricultorilor și deformează adevărul pentru capital politic", a menționat Nicolae Ciubuc.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

ministru , mere , agricultura

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1439
Populația:
1512 locuitori

Brătuleni este un sat şi comună din raionul Nisporeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Brătuleni și Cîrneşti. Localitatea se află la distanța de 35 km de orașul Nisporeni și la 98 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1512 oameni. Satul Brătuleni a fost menționat documentar în anul 1439.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.