24 noiembrie 2018, 12:00 Realitatea moldovenească views 2309
Agitația electorală, permisă în ziua alegerilor
24 noiembrie 2018, 12:00 Realitatea moldovenească views 2309

Agitația electorală, permisă în ziua alegerilor

Agitația electorală va fi permisă și în ziua alegerilor, exceptând secțiile de votare și intrările în localul votării. Modificări în acest sens au fost votate în lectură finală în ședința de vineri, 23 noiembrie, a Parlamentului, transmite IPN.

Potrivit proiectului, va fi modificat și art.52 alin (10) din Codul Electoral prin care se exclude ziua tăcerii dinaintea scrutinului. Noile reglementări vor fi incluse și în Codul Contravențional. La intrarea și în incinta secțiilor de votare, agitația în ziua alegerilor se va pedepsi cu amendă de la 750 la 1500 de lei aplicată persoanelor fizice și amendă de la 1750 la 2500 de lei aplicată persoanelor cu funcție de răspundere sau candidatului electoral.

Noile reglementări prevăd că, în cazul în care referendumul republican se organizează în aceeași zi cu alegerile parlamentare, circumscripțiile electorale și consiliile electorale se formează potrivit acelorași criterii.

Inițiativa legislativă aparține unui grup de deputați democrați și a fost elaborată în urma recomandărilor Comisiei juridice, numiri și imunități, care, la 31 octombrie curent, a aprobat Raportul cu privire la analiza, expertiza și evaluarea legislației electorale care a stat la baza invalidării alegerilor locale noi în municipiul Chișinău.

Sursa: ipn.md

Cuvinte cheie:

agitația electorala , alegeri

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1955
Populația:
802 locuitori

Rediul Mare (Stație de Cale Ferată) este o localitate din cadrul comunei Grinăuți-Moldova, raionul Ocniţa. Localitatea este situată la o distanță de 11 km de orașul Ocnița și la 231 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004 populaţia satului constituia 802 oameni. Localitatea Rediul Mare (Stație de Cale Ferată) a fost înregistrată oficial în anul 1955.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.