02 noiembrie 2018, 12:40 Realitatea moldovenească views 11063
Să ne așteptăm oare la o dezincriminare a drogurilor în Moldova?
02 noiembrie 2018, 12:40 Realitatea moldovenească views 11063

Să ne așteptăm oare la o dezincriminare a drogurilor în Moldova?

În anul 2018 un șir de țări europene au luat decizii în favoarea dezincriminării consumului și păstrării drogurilor ușoare pe teritoriul lor, ceea ce a readus în societate discuțiile despre diverse abordări ale acestei probleme în Moldova.

Atît adepții, cît și adversarii aduc propriile argumente.

Cu fiecare an, tot mai multe state cugetă asupra anulării pedepsei penale pentru narcomani și implementează diverse forme ale dezincriminării. Numai unele țări legitimează lipsa totală a traficului de droguri. În rest, inclusiv în Moldova, legea prevede un anumit nivel de răspundere administrativă și penală.

Experții menționează că odată și odată autoritățile vor fi nevoite să corecteze politica statului în domeniul dat. Nu este exclusă implementarea scenariului georgian în țara noastră, acolo rolul decisiv i-a revenit Curții Constituționale (CC). În același timp, mulți se arată convinși că e o naivitate să crezi că fumătorii de marijuana nu fac nimic rău.

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

droguri , Moldova

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1708
Populația:
59 locuitori

Orehovca este un sat din cadrul comunei Salcia, raionul Taraclia. Localitatea se află la distanța de 45 km de orașul Taraclia și la 176 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 59 de oameni. Satul Orehovca a fost menționat documentar în anul 1708 cu denumirea Bisericuța.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.