01 noiembrie 2018, 17:10 Realitatea moldovenească views 9884
Igor Dodon, decorat de Patriarhul Moscovei
01 noiembrie 2018, 17:10 Realitatea moldovenească views 9884

Igor Dodon, decorat de Patriarhul Moscovei

Preşedintele ţării, Igor Dodon, a avut o întîlnire cu Sanctitatea Sa Kirill, Patriarhul Moscovei și al Întregii Rusii.

În cadrul întrevederii au fost puse în discuţie mai multe chestiuni cu privire la sprijinirea valorilor ortodoxe și familiale în Republica Moldova, notează Noi.md.

"Am menționat că popoarele noastre au valori spirituale comune și o Biserică ortodoxă comună. Biserica Moldovei este parte integrantă a Bisericii Ortodoxe Ruse. Așa a fost, este și, sunt sigur că așa va fi în continuare. Мajoritatea covîrșitoare a credincioșilor creștini ortodocși din Moldova sînt de aceeași părere. În plus, am pus în discuție termenele vizitei pastorale a Patriarhului Kirill în Moldova. Am exprimat speranța că Sanctitatea Sa ne va vizita țara în timpul imediat următor", a declarat Dodon.

Tot astăzi, şefului statului i-a fost acordat Ordinul „Sf. Cuvios Serghie de Radonej", gradul II, pentru atenția acordată sprijinului activ a inițiativelor publice bisericești ale Bisericii Ortodoxe din Moldova.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Igor Dodon , Patriarh , decoraţie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1897
Populația:
591 locuitori

Pepenii Noi este un sat din cadrul comunei Pepeni, raionul Sîngerei. Satul Pepenii Noi se află la distanța de 26 km de orașul Sîngerei și la 85 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 591 de oameni. Localitatea a fost fondată în anul 1897.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.