01 noiembrie 2018, 16:10 Realitatea moldovenească views 8766
Salariații din Republica Moldova vor avea mini-vacanțe şi în 2019
01 noiembrie 2018, 16:10 Realitatea moldovenească views 8766

Salariații din Republica Moldova vor avea mini-vacanțe şi în 2019

Și în 2019, salariații din Republica Moldova se vor bucura de cîteva mini-vacanțe, dar pe care le vor recupera în zilele cînd ar trebui să se odihnească.

Ministerul Sănătății a demarat consultările pentru elaborarea unui proiect de hotărîre în acest sens.

Așa dar, ziua de marți, 30 aprilie 2019, ar putea fi zi nelucrătoare pentru că se află între sărbătoarea de Paști și 1 mai, cînd bugetarii stau acasă, marcînd Ziua Muncii.

Autoritățile propun ca ziua să fie recuperată în avans, adică pe 13 aprilie – care cade într-o sîmbătă. Vom sta acasă și pe 10 mai, dar pe 18 mai o vom recupera și vom ieși la muncă.

Nelucrătoare va fi și ziua de 26 august, dar pe care o vom recupera 9 zile mai devreme, pe 17 august. Potrivit Codului muncii, în Republica Moldova, zile de sărbătoare nelucrătoare, cu plata salariului mediu, pentru salariații care sînt remunerați în acord sau pe unitate de timp – ora sau zi, sînt: 1 ianuarie – Anul Nou; 7 și 8 ianuarie – Nașterea lui Isus Hristos, 8 martie – Ziua internațională a femeii; prima și a doua zi de Paște conform calendarului bisericesc; 1 și 9 mai, 27 și 31 august dar și ziua de 25 decembrie – Crăciunul pe stil nou.

În cazul în care zilele de sărbătoare nelucrătoare coincid cu zilele de repaus săptămînal, salariul mediu pentru aceste zile nu se menține. În acest an, bugetarii din țara noastră au avut parte de patru mini-vacanțe.

Sursa: tv8.md

Cuvinte cheie:

vacanta , sarbatoare

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1560
Populația:
512 locuitori

Avrămeni este un sat din cadrul comunei Branişte, raionul Rîşcani. Satul Avrămeni este situat pe malul stîng al rîului Prut, la 38 km de orașul Rîșcani şi la 179 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 512 oameni. Satul Avrămeni a fost mentionat documentar în anul 1560.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.