01 noiembrie 2018, 14:20 Realitatea moldovenească views 8271
Ce a declarat Dodon la întrevederea cu Putin (Video)
01 noiembrie 2018, 14:20 Realitatea moldovenească views 8271

Ce a declarat Dodon la întrevederea cu Putin (Video)

Moldova și Rusia au multe lucruri în comun, iar republica noastră tinde să aprofundeze relaţiile de parteneriat strategic cu Federația Rusă.

Este o declarație a președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, făcută de acesta în timpul întrevederii sale cu Vladimir Putin.

- Între țările noastre există în mod tradițional relații prietenoase, frăţeşti, strategice. Aşa a fost, este și va fi şi în continuare, este o realitate pe care nimeni nu o va putea distruge, a spus el.

Potrivit şefului statului, Moldova și Rusia sînt legate prin multe lucruri: de exemplu, aceleași valori spirituale, dar şi legături economice strînse.

- Rusia este investitorul numărul unu în Moldova, în ultimii 27 de ani de independența a țării noastre, a spus el.

Totodată, președintele a reiterat faptul că în Rusia se află mai mult o jumătate de milion de cetăţeni moldoveni, care transferă anual în Republica Moldova peste 1 miliard de dolari. Plus la aceasta, a subliniat vorbitorul, Rusia este partenerul strategic al Republicii Moldova în soluționarea diferendului transnistrean.

- Știți cu toţii că în ultimul an şi jumătate am avut patru întrevederi cu liderul Transnistriei. Aceste contacte continuă. Pînă la sfîrșitul anului vom mai avea o întrevedere. Ţin să indic o dată în plus că forțele de menținere a păcii din Rusia sînt garantul păcii la Nistru. Aşa crede majoritatea absolută a cetățenilor atît pe malul stîng, cît și pe cel drept, a subliniat Igor Dodon.

Președintele a acordat o atenție deosebită cooperării multidimensionale între Moldova și Rusia, mulțumindu-i din nou lui Vladimir Putin pentru ajutorul oferit de acesta în obținerea de către ţara noastră a statutului de observator pe lîngă UEEA. Dodon a subliniat că Moldova va participa activ la acest format.

- Vreau să vă mulțumesc pentru deschiderea pe care o demonstraţi și să confirm poziția conducerii Moldovei și a majorității cetățenilor Republicii Moldova: aspiraţiile noastre vizează aprofundarea parteneriatul strategic cu Rusia. Vrem să fim prieteni cu toată lumea, nu să fim amici cu cineva împotriva cuiva. Sînt convins că vom reuşi în toate intenţiile noastre! A spus în final şeful statului moldovenesc.

Sursa: aif.md

Cuvinte cheie:

Igor Dodon , Vladimir Putin

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1598
Populația:
377 locuitori

Dumbrăveni este un sat din cadrul comunei Vădeni, raionul Soroca. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Soroca și la 149 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 377 de oameni. Satul Dumbrăveni a fost menționat documentar în anul 1598.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.