31 octombrie 2018, 17:25 Realitatea moldovenească views 9328
Avocatul Copilului, indignat de decizia CC privind neadmiterea copiilor nevaccinați în şcoli şi grădiniţe
31 octombrie 2018, 17:25 Realitatea moldovenească views 9328

Avocatul Copilului, indignat de decizia CC privind neadmiterea copiilor nevaccinați în şcoli şi grădiniţe

Statul este obligat să pună la dispoziția copilului diferite forme alternative de educație, în cazul în care acestuia i se interzice frecventarea unei instituții de învățămînt.

Declaraţia îi aparţine Avocatei Copilului, Maia Bănărescu, şi a fost făcută în contextul deciziei de ieri a Curții Constituționale a Moldovei (CCM), privind neadmiterea copiilor nevaccinați în instituțiile de învățămînt, cu excepția copiilor care au contraindicație de la medic.

„Restrîngerea unui drept trebuie să fie proporţională cu situaţia care a determinat-o şi nu poate atinge existenţa dreptului sau a libertăţii", consideră Maia Bănărscu.

În opinia Avocatei Poporului pentru drepturile copilului, interdicțiile stipulate în Programul Naţional de Imunizare pentru anii 2016-2020 în ceea ce privește asigurarea admiterii în colectivităţile de copii, în lipsa contraindicaţiilor medicale argumentate şi documentate, doar a copiilor vaccinaţi, reprezintă în mod evident o ingerință în exercitarea dreptului la educație.

Amintim că, ieri, Curtea Constituțională a decis că, copiii nevaccinați nu pot fi admiși în colectivități și în instituțiile de învățămînt, cu excepția celor care au contraindicație de la medic.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

avocat , copii , vaccin

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1893
Populația:
35 locuitori

Roşcanii de Jos este un sat din cadrul comunei Ghiduleni, raionul Rezina. Roşcanii de Jos este situat la o distanță de 39 km de orașul Rezina și la 80 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 35 de oameni. Localitatea a fost întemeiată în anul 1893.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.