22 octombrie 2018, 11:05 Realitatea moldovenească views 10096
Elevii din școli profesionale și colegii pot obține burse de 12 mii de lei
22 octombrie 2018, 11:05 Realitatea moldovenească views 10096

Elevii din școli profesionale și colegii pot obține burse de 12 mii de lei

Elevii care își fac studiile în școli profesionale, colegii sau centre de excelență din R. Moldova pot depune dosarele pentru a obține o bursă în valoare de până la 12 mii de lei. În cadrul unui proiect lansat de Centrul de Informații Universitare, 80 de tineri vor putea beneficia de o bursă.

Acestea vor fi acordate pentru un singur an de studii și vor acoperi cheltuielile pentru hrană, cazare și alte necesități ale beneficiarilor. Proiectul are drept scop susținerea tinerilor din medii social vulnerabile în vederea facilitării accesului acestora la educație în instituțiile de învățămînt profesional tehnic din țară, precum și a celor motivați să-și continue studiile.

Solicitanții de burse trebuie să întrunească mai multe condiții, printre care: să fie înmatriculați în primul an de studii în școli profesionale, colegii sau centre de excelență, începînd cu septembrie 2018, nota medie de la concursul de admitere să nu fie mai mică de 7,50 și să demonstreze participarea în activități academice și extracurriculare. Vor fi eligibili tineri ce provin din familii cu venituri modeste, familii monoparentale sau familii cu 3 și mai mulți copii, tineri orfani și rămași fără îngrijirea părinților, tineri cu dizabilități.

Data limită de prezentare a dosarelor este 26 octombrie curent.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

elevi , bursa , colegiu

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1867
Populația:
1072 locuitori

Ciobanovca este un sat şi comună din raionul Anenii Noi. Din componenţa comunei fac parte localităţile Ciobanovca, Mirnoe, Balmaz și Troiţa Nouă. Localitatea se află la distanța de 10 km de orașul Anenii Noi și la 40 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1072 de oameni. Satul Ciobanovca a fost menționat documentar în anul 1867.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.