16 octombrie 2018, 16:00 Realitatea moldovenească views 11013
Ce stă în spatele paravanului privatizării companiei Air Moldova
16 octombrie 2018, 16:00 Realitatea moldovenească views 11013

Ce stă în spatele paravanului privatizării companiei Air Moldova

Transportatorul aerian național „Air Moldova" a trecut în mîini private. Totodată, circumstanțele privatizării companiei ridică multe întrebări din partea experților, a politicienilor și a reprezentanților societății civile.

Aceștia atenţionează asupra preţului suspect de scăzut al întreprinderii și al lipsei de transparență în stabilirea acestuia, a datoriilor companiei aeriene, care s-au acumulat rapid în ultimii ani, precum și a unor detalii privind desfăşurarea concursului și a determinării cîștigătorului. În plus, trezeşte nedumeriri graba cu care persoanele implicate în acest proces au acţionat. Potrivit experților, este foarte probabil ca în vederea falimentării viitoare, societatea de stat să fi fost gestionată în mod deliberat ineficient, prin urmare, organele competente ar trebui să abordeze urgent această problemă.

Despre privatizarea companiei „Air Moldova", singura întreprindere de stat din țară care se ocupă de transportul aerian s-a vorbit nu doar un an. Guvernul intenționa să scoată compania aeriană în vînzare încă în anul 2015, acest lucru însă s-a întîmplat pentru prima dată în luna iulie a acestui an. În calitate de motiv principal pentru scoaterea în vînzare a companiei aeriene și pentru atragerea capitalului privat, a fost numită salvarea acesteia de faliment. Autoritățile contează pe faptul că sub conducerea unui investitor privat, compania aeriană să devină una de succes și mai eficientă decît cînd s-a aflat în administrarea statului.

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Air Moldova , privatizare

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1809
Populația:
959 locuitori

Balabanu este un sat şi comună din raionul Taraclia. Balabanu este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 11 km de orașul Taraclia și la 172 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 959 de oameni. Satul Balabanu a fost menționat documentar în anul 1809.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.