21 septembrie 2018, 11:13 Realitatea moldovenească views 7957
Cît costă un metru ster de lemne
21 septembrie 2018, 11:13 Realitatea moldovenească views 7957

Cît costă un metru ster de lemne

Pentru că vremea se răceşte, comercianţii profită de acest fapt şi au ridicat preţurile la lemnele de foc. În pieţele din Capitală, un metru ster a ajuns să coste între 750 şi 1.000 de lei. Unii oameni au anticipat scumpirile şi s-au asigurat din timp cu lemne.

Vînzătorii susţin că au majorat preţurile pentru că cererea este mai mare faţă de acum cîteva luni.

Cu toate acestea, reprezentanţii "Moldsilva" consideră că scumpirile exagerate sînt nefondate şi au stabilit în acest an un preţ de vînzare de 410 lei pentru un metru ster de lemn moale şi de 580 de lei pentru cel tare.

"În stocurile întreprinderilor silvice mai sînt 63 de mii de metri cubi de lemn. Acum în octombrie vor începe tăierile pentru trimestrul 4 şi sînt planificate spre recoltare circa 114 mii de mteri cubi", a declarat Viorica Caciuc, purtător de cuvînt Moldsilva.

Cei care preferă să facă focul cu cărbune vor trebui să scoată din buzunar - 3800 de lei pentru o tonă, iar cei care vor cumpăra peleţi - vor achita 2800 de lei.

Sursa: publika.md

Cuvinte cheie:

lemne , preţ

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1588
Populația:
36 locuitori

Stîrceni este un sat din cadrul comunei Vărvăreuca, raionul Floreşti. Satul este situat la o distanță de 6 km de orașul Florești și la 137 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 36 de oameni. Prima atestare documentară a satului Stîrceni din ținutul Soroca datează din anul 1588.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.