04 septembrie 2018, 15:00 Realitatea moldovenească views 8743
Popovici: Guvernarea este nevoită să recunoască situația catastrofală din educație
04 septembrie 2018, 15:00 Realitatea moldovenească views 8743

Popovici: Guvernarea este nevoită să recunoască situația catastrofală din educație

Dacă acum un an Ministerul Educației se pronunța pentru închiderea școlilor, astăzi aceeași instituție se întrebă cine a făcut o evaluare a procesului de închidere a școlilor și unde sînt banii care urmau să fie economisiți.

Constatarea aparține consilierului președintelui în domeniul educației, culturii şi cercetării, Corneliu Popovici. Oficialul a contrapus declarațiile făcute de ministrul Monica Babuc în august 2017, cînd se pronunța pentru închiderea școlilor, cu cele făcute în vara acestui an, cînd abordarea este cu totul alta, relatează Noi.md.

„Guvernarea se contrazice din an în an, dar este nevoită să recunoască situația catastrofală din sistemul educațional ca urmare a procesului negîndit de închidere a școlilor. Dacă acum un an Ministerul Educației se pronunța pentru închiderea școlilor, făcînd referință la un presupus „studiu aprofundat și exhaustiv în premieră", acum același minister se întreabă cine a făcut o evaluare a procesului de închidere a școlilor, unde sînt banii care urmau să fie economisiți ca urmare a optimizării instituțiilor de învățămînt, de ce suferă copiii din cauza acestor acțiuni negîndite și de ce cadrele didactice au plecat din sistem, iar cei care au rămas au salarii mizere", a precizat Corneliu Popovici.

Consilierul a amintit despre faptul că Președinția a atenționat în repetate rînduri asupra consecințelor nefaste pe care le va avea închiderea școlilor.

„Reiterăm că doar Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, s-a pronunțat constant și consecvent pentru: stoparea imediată a procesului de închidere a școlilor, efectuarea unui studiu de impact a așa-numitei reforme de optimizare a instituțiilor de învățămînt, excluderea riscurilor ce amenință sănătatea și viața copiilor, oprirea exodului cadrelor didactice", a precizat Corneliu Popovici.

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1527
Populația:
2002 locuitori

Pohoarna este un sat şi comună din raionul Șoldăneşti. Pohoarna este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, situat la o distanță de 29 km de orașul Șoldănești și la 95 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2002 oameni. Prima mențiune documentară a satului Pohrebea datează din anul 1527.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.