29 august 2018, 10:00 Realitatea moldovenească views 7940
Noile tendințe pentru nunțile din această toamnă
29 august 2018, 10:00 Realitatea moldovenească views 7940

Noile tendințe pentru nunțile din această toamnă

Mai puține tradiţii şi bucate pe mese, coafuri lejere și rochii cît mai simple. Acestea sînt noile tendințe pentru nunțile din această toamnă.

Specialiștii spun că mirii optează pentru petreceri minimaliste în aer liber și cu un decor cît mai natural. Şi în acest an, culorile pale rămîn a fi în vogă.

Pentru că gusturile s-au schimbat, restaurantele şi-au revizuit şi ele meniurile şi le-au diversificat. Mai nou, tinerii se detașează de vechile tradiții și aleg bucătăria europeană.

"Nu un meniu standard, dar cel a la carte. Invitații sînt serviți individual. Evităm să avem pe masă sarmale, răcituri, plăcinte și venim cu o bucătărie mai ușoară, mai modernă", a declarat Cristina Postolachi, oraganizatoare de evenimente.

Astfel, tinerii care vor o nuntă memorabilă, vor trebui să scoată din buzunar între 15 mii și 25 de mii de euro, în funcție de localul ales și numărul invitaților. Specialiștii spun că toate pregătirile trebuie făcute din timp, iar banii - să fie cheltuiți rațional.

"Trebuie să cerceteze foarte mult piața, doar așa o să cunoască prețurile pentru prestatori, or să poată include aceste cifre într-o listă și cel puțin o să înțeleagă care este bugetul și care sînt posibilitățile", a spus Cristina Postolachi, oraganizatoare de evenimente.

Și detaliile precum coafura și machiajul miresei au un rol important. Stiliștii recomandă un look cît mai proaspăt și natural.

"Nu optați pentru bucle, dacă aveți păr natural, doar dacă ați mai experimentat și știți că se țin foarte bine. Nu optați pentru o coafură elegantă, dacă sînteți cu un caracter pasiv, pentru că o să vă inhibeze și o să vă fie greu să vă simțiți bine", a menționat Andrei Cocieru, stilist.

"Au rămas în vogă nuanțele de nude. Nuanța de roz pudrat este foarte întrebat de mirese, mov, același maro. Dacă mireasa este mai îndrăzneață folosim nuanțe de albastru aprins, verde azuriu", a zis Livia Cirimpei, make-up artist.

Pentru a fi frumoase în cea mai importantă zi din viaţă, miresele trebuie achite între o mie şi 1500 de lei pentru coafură şi pînă la 900 de lei pentru machiaj.

Sursa: publika.md

Cuvinte cheie:

nunta , toamna

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
113 locuitori

Uiutnoe este un sat din cadrul comunei Frunză din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 23 km de orașul Slobozia și la 99 km de Chișinău. Conform datelor din anul 2010, populaţia localității constituia 113 oameni. Satul Uiutnoe a fost înființat în secolul XX.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.