28 august 2018, 15:30 Realitatea moldovenească views 8152
Top 10 cei mai harnici deputați
28 august 2018, 15:30 Realitatea moldovenească views 8152

Top 10 cei mai harnici deputați

Clasamentul include cei mai harnici deputați, în baza inițiativelor legislative la care au fost autori sau co-autori.

1. Raisa Apolschi

Raisa Apolschi a fost cea mai harnică deputată în această sesiune. Astfel, ea a fost autor și co-autor a 22 inițiative legislative, dintre acestea una a fost adoptată, sînt în proces de adoptare – 20, iar una este în faza de examinare.

2. Sergiu Sîrbu

Pe locul doi se clasează un alt democrat – Sergiu Sîrbu. Deputatul a fost autor și co-autor a 21 inițiative legislative, dintre acestea una a fost adoptată, sînt în proces de adoptare – 16, iar 4 sînt în faza de examinare.

3. Andrian Candu

„Bronzul" îi revine speakerului Andrian Candu care în această sesiune a fost autor și co-autor a 20 de inițiative legislative. Dintre acestea au fost adoptate 3, sînt în proces de adoptare – 13, iar 4 sînt la faza de examinare.

4. Elena Bodnarenco, Oleg Lipskii și Alla Mironic

Pe locul patru se clasează trei deputați cu cîte 18 inițiative legislative fiecare: comunistele Elena Bodnarenco și Alla Mironic, dar și socialistul Oleg Lipskii. Astfel, 17 inițiative ale Elenei Bodnarenco și Allei Mironic sînt în faza de examinare, iar una a fost respinsă. La rîndul său, Oleg Lipskii are o inițiativă în proces de adoptare, la faza de examinare – 14 și 3 respinse.

5. Vasile Bolea, Oleg Cuciuc, Anatolie Labuneț, Oleg Reidman și Vladimir Voronin

Locul cinci în clasamentul nostru revine celor cinci deputați care în această sesiune au fost autori și co-autori a cîte 17 inițiative legislative. Este vorba despre socialiștii: Vasile Bolea, Oleg Cuciuc, Anatolie Labuneț și comuniștii: Oleg Reidman și Vladimir Voronin. Astfel, despre inițiativele lui Vasile Bolea se poate de spus că 14 sînt în faza de examinare, respinse – 2 și spre adoptare – 1; 13 inițiative ale lui Oleg Cuciuc și Anatolie Labuneț sînt în faza de examinare, respinse – 2 și spre adoptare – 1. La rîndul său, 17 inițiative ale lui Oleg Reidman și Vladimir Voronin sînt în faza de examinare, iar cîte una au fost respinse.

6. Ghenadi Mitriuc și Maria Postoico

Socialistul Ghenadi Mitriuc și comunista Maria Postoico au fost în această sesiune autori și co-autori a cîte 16 inițiative legislative. 13 inițiative ale socialistului sînt în faza de examinare, adoptare – 1 și respinse – 2, iar a comunistei sînt în faza de examinare – 15 și una respinsă.

7. Valentina Buliga, Sergiu Groza, Elena Hrenova, Marina Radvan și Inna Șupac

Pe locul șapte se clasează cinci deputați cu cîte 15 inițiative legislative: democrata Valentina Buliga, socialiștii: Sergiu Groza, Elena Hrenova, Marina Radvan și comunista Inna Șupac. Astfel, 6 inițiative ale democratei sînt în faza de adoptare, examinare – 6 și adoptate – 3. La rîndul său, a socialiștilor sînt în faza de examinare – 11, adoptare – 1 și respinse – 3, iar a deputatei comuniste – în faza de examinare – 14 și una respinsă.

8. Ștefan Creangă, Eduard Smirnov și Vladimir Odnostalco

Deputatul din grupul popular-european, Ștefan Creangă și socialiștii: Eduard Smirnov și Vladimir Odnostalco au fost în această sesiune autori și co-autori a cîte 14 inițiative legislative. Astfel, 6 inițiative ale lui Ștefan Creangă sînt în faza de examinare, iar 8 – spre adoptare. Vladimir Odnostalco are 11 inițiative în faza de examinare, 1 spre adoptare și 2 respinse, iar Eduard Smirnov – 10 în examinare, 1 – adoptare și 3 – respinse.

9. Vladimir Hotineanu, Valentina Rotaru, Corneliu Padnevici și Igor Vremea

Democrații Vladimir Hotineanu, Valentina Rotaru, Corneliu Padnevici și Igor Vremea au fost autori și co-autori a cîte 13 inițiative legislative. 5 inițiative ale lui Vladimir Hotineanu sînt în faza de examinare, iar 8 – spre adoptare; ale Valentinei Rotaru sînt adoptate 3, în examinare – 7 și adoptare – 3; ale lui Corneliu Padnevici sînt spre adoptare 8, în examinare – 3 și adoptate – 2, iar a lui Igor Vremea – spre adoptare – 9, în examinare – 3 și adoptate – 1.

10. Fiodor Gagauz, Adrian Lebedinschi, Grigore Novac, Radu Mudreac și Anatolie Zagorodnîi

Sursa: tribuna.md

Cuvinte cheie:

deputat , top

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1617
Populația:
3295 locuitori

Ustia este un sat şi comună din raionul Dubăsari. Ustia este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 8 km de orașul Dubăsari și la 48 km de Chișinău. Satul Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3295 de oameni. Ustia a fost menționat documentar în anul 1617.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.