25 august 2018, 12:33 Realitatea moldovenească views 12326
Vîrstnicii vor avea grijă de siguranţa copiilor în preajma şcolilor
25 august 2018, 12:33 Realitatea moldovenească views 12326

Vîrstnicii vor avea grijă de siguranţa copiilor în preajma şcolilor

În mai puţin de zece zile, trecerile de pietoni vor fi dirijate nu doar de agenţi de patrulare, dar şi de pensionari. În cadrul campaniei "Bunici grijulii", vîrstnicii vor avea grijă de siguranţa copiilor în preajma şcolilor. Pentru a raporta orice abatere, voluntarii au primit telefoane mobile.

Mobilele au fost oferite celor 42 de pensionari, care sînt conducătorii grupurilor de bunici din raioane.

"Acest lucru va ajuta bunicilor grijulii să comunice mai uşor gratuit cu alţi bunici, conducerea campaniei, dar şi cu oamenii legii pentru a face schimb de informaţii şi idei, dar şi pentru a se implica mai activ în misiunea lor", a declarat Gheorghe Cavcaliuc, şef adjunct IGP.

După ce au primit ultimele instrucţiuni, bunicii şi-au întocmit graficul de muncă pentru o lună înainte.

"Ne străduim să fie bine, poate vom putea atrage mai mulţi bunei. De exemplu în centrul Chişinăului avem doar 20 de bunei", a spus Ion Taban, preşedintele Asociaţiei Obşteşti "Bunici Grijulii Centru - Chişinău".

"Este foarte bine venit acest proiect, fiindcă anume bunicii sunt o siguranţă de a trece strada şi copiii sînt mai încrezuţi să traverseze regulamentar atunci cînd văd un bunic", a zis Alexandra Postovan, preşedinte Asociaţia Obştească "Bunici Grijulii" Drochia

Iar elevii care au filmat câte un spot despre campanie s-au ales cu daruri, printre care laptopuri şi camere GoPro.

"Mesajul acestui spot este ca toţi şoferii să fie precauţi la volan, iar copii să reacă numai pe verde", a spus Lana Carauş, elevă.

Şi pentru că munca bunicilor să fie mai comodă, urmează în decurs de câteva săptămîni să fie deschise 24 de birouri.

"Tot la sedii vor fi şi nepoţii grijulii, care vor fi mîna dreaptă a bunicilor, fiindcă bunicii nu prea se descurcă cu calculatoarele, până la urmă avem nevoie şi de nişte grafice", a menționat Galina Cotorobai, preşedinte Asociaţia Obştească "Bunici Grijulii".

Voluntarii nu sînt remunerați pentru activitatea lor, în schimb o rețea de farmacii, un supermarket şi o companie de telecomunicaţii le va oferi carduri cu reduceri. În prezent, în proiect sunt implicaţi peste 1500 de pensionari, iar pentru a acoperi toate trecerile periculoase este nevoie de încă 3500 de bunici.

Sursa: publika.md

Cuvinte cheie:

copii , pensionarii , drum

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1568
Populația:
535 locuitori

Tăura Veche este un sat şi comună din raionul Sîngerei. Satul are o suprafaţă de circa 1.28 kilometri pătraţi, cu un perimetru de 7.24 km. Din componenţa comunei fac parte localităţile Tăura Veche și Tăura Nouă. Satul Tăura Veche se află la distanța de 24 km de orașul Sîngerei și la 116 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 535 de oameni. Localitatea a fost menționată documentar în anul 1568 cu denumirea Tăuri.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.