16 august 2018, 11:30 Realitatea moldovenească views 7700
Indemnizație de €40.000 pentru un judecător
16 august 2018, 11:30 Realitatea moldovenească views 7700

Indemnizație de €40.000 pentru un judecător

Recent pensionatul judecător de la Curtea Supremă de Justiție, Nicolae Gordilă, cere de la stat o indemnizație unică de circa 40 de mii de euro.

Colegul său, Constantin Alerguș cere o sumă puțin mai modestă, în valoare circa 25 de mii de euro. Consiliul Superior al Magistraturii a acceptat solicitarea CSJ de alocarea a mijloacelor financiare în cauză și a propus Ministerului Finanţelor identificarea posibilităților ca banii respectivi să ajungă în buzunarele celor doi judecători pensionari.

Decizia CSJ a fost luată la finele lunii iulie și publicată ulterior pe pagina CSJ.

Solicitanții fac trimitere la prevederile art. 26 alin. (3) din Legea cu privire la statul judecătorului, magistratul demisionat sau pensionat i se plăteşte o indemnizaţie unică de concediere egală cu produsul înmulţirii salariului său mediu lunar la numărul de ani complet lucraţi în funcţia de judecător.

Avînd în vedere formula din lege, reiese că Nicolae Gordilă în cei 38 de ani lucrați a primit un salariu mediu de circa 20 de mii de lei, iar Alerguș - în cei 33 de ani de muncă a fost remunerat cu un salariu mediu de 14.200 de lei.

Sursa: deschide.md

Cuvinte cheie:

indemnizatii , judecător

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1803
Populația:
1697 locuitori

Chetriş este un sat şi comună din raionul Făleşti. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1697 de oameni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Chetrişul Nou și Chetriş. Localitatea se află la distanța de 27 km de orașul Fălești și la 167 km de Chișinău. Satul Chetriș a fost menționat documentar în anul 1803.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.