16 august 2018, 10:15 Realitatea moldovenească views 8248
Agenda vizitei Patriarhului Kiril în Moldova, neaprobată deocamdată
16 august 2018, 10:15 Realitatea moldovenească views 8248

Agenda vizitei Patriarhului Kiril în Moldova, neaprobată deocamdată

Agenda vizitei Patriarhului Moscovei şi al Întregii Rusii, Kiril, în Moldova nu a fost deocamdată aprobată. Potrivit agenţiei INFOTAG, despre aceasta a comunicat pentru publicaţia rusă „Nezavisimaia gazeta" şeful serviciului de presă al Patriarhiei, Aleksandr Volkov.

„În mass-media au apărut informaţii precum că autoritățile RM intenţionează să-l invite pe Patriarhul să viziteze vreo anumită regiune a țării, în special Găgăuzia. La momentul actual nu a fost aprobat termenul și programul concret al vizitei Patriarhului, iar la detaliile vizitei se mai lucrează", a spus preotul.

Potrivit lui, nu a fost decisă nici chestiunea privind participarea Patriarhului Kiril la lucrările Congresului Mondial al Familiei, care va avea loc la Chișinău în perioada 14-16 septembrie.

„Putem spune doar că în timpul vizitelor sale, Patriarhul se întîlnește neapărat cu reprezentanții autorităților, oficiază servicii divine. Reprezentanții Bisericii Ortodoxe Ruse (BORu) în Moldova sînt întotdeauna primiţi cu ospitalitate", a subliniat Volkov.

Anterior, Președintele Igor Dodon a spus că vizita Patriarhului Kirill va avea loc la mijlocul lunii septembrie și va participa la Chișinău la Congresul Mondial al Familiei. Dodon a mai propus ca Patriarhul Kirill să viziteze Găgăuzia și să participe la sfințirea locului și punerea pietrei de temelie a noii biserici în cinstea Sfîntului Serghie de Radonej, care va fi construită la Chișinău.

Patriarhul Kirill a venit de două ori în vizite patriarhale în Republica Moldova: în octombrie 2011 și în septembrie 2013. În martie 2017, el l-a primit pe Igor Dodon la reședința sa din Peredelkino, iar în decembrie – la mănăstirea Sf. Daniil din Moscova. La ultima întîlnire, Dodon l-a rugat pe șefului BORu să viziteze Moldova.

Sursa: infotag.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1910
Populația:
364 locuitori

Petrovca este un sat din cadrul comunei Copăceni, raionul Sîngerei. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Sîngerei și la 110 km de Chișinău. Conform datelor recensământului din anul 2004, populaţia satului constituia 364 de oameni. Satul Petrovca a fost întemeiat în anul 1910.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.