14 august 2018, 15:00 Realitatea moldovenească views 8741
Modificările sistemului național de pașapoarte au intrat în vigoare
14 august 2018, 15:00 Realitatea moldovenească views 8741

Modificările sistemului național de pașapoarte au intrat în vigoare

Începînd cu 10 octombrie 2018, pașapoartele vor fi eliberate pe un termen de 10 ani. În noile acte de identitate nu se vor mai indica grupa sangvină și naționalitatea cetățenului. Modificările au fost publicate în Monitorul Oficial.

Autorii modificărilor sistemului național de pașapoarte, consideră că informația despre grupa sangvină de pe actul de identitate nu întotdeauna este un element definitoriu de stabilire a corelației fiabile dintre deținătorul actului de identitate și grupa sangvină. În opinia lor, excluderea grupei sangvine va facilita obținerea buletinului de identitate al cetățeanului Republicii Moldova, precum și îi va scuti de pierderi de timp și de cheltuieli financiare suplimentare.

În altă ordine de idei, legea mai prevede aplicarea în exclusivitate a semnăturii titularului care a împlinit vîrsta de 14 ani – vîrstă prevăzută pentru dobîndirea capacităţii de exerciţiu limitată. Iar în cazul titularului cu vîrsta sub 14 ani și al celui care nu poate aplica semnătura sa, se va aplica un simbol special în condiţiile stabilite de Guvern.

Implementarea noilor prevederi nu necesită cheltuieli financiare din bugetul de stat şi va fi realizată din resursele financiare disponibile ale Agenţiei Servicii Publice.

Sursa: realitatea.md

Cuvinte cheie:

schimbări , pasaport

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1620
Populația:
1213 locuitori

Petruşeni este un sat şi comună din raionul Rîşcani. Petruşeni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 41 km de orașul Rîșcani și la 195 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1213 oameni. Satul Petrușeni a fost menționat documentar în anul 1620.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.