28 iulie 2018, 12:00 Realitatea moldovenească views 11433
Localitățile din țară pot depune dosarele pentru a cîștiga titlul de Capitala Tineretului 2019
Foto: chumash.us
28 iulie 2018, 12:00 Realitatea moldovenească views 11433

Localitățile din țară pot depune dosarele pentru a cîștiga titlul de Capitala Tineretului 2019

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării lansează concursul de selectare a Capitalei Tineretului 2019. Programul ,,Capitala Tineretului" reprezintă o iniţiativă preluată din experienţa Forumului European de Tineret şi presupune selectarea unei localităţi din Republica Moldova, în cadrul căreia, pe parcursul unui an, sunt concentrate activităţile de tineret ale autorităţii publice locale, ONG-uri regionale şi naţionale, organizaţii internaţionale, precum şi ale autorităților publice centrale.

Misiunea Programului constă în crearea oportunităţilor de dezvoltare multilaterală a tinerilor în vederea participării active a acestora în viaţa economică, socială şi culturală a ţării.

La concurs pot aplica autoritățile administrației publice locale de nivelul I din Republica Moldova, care prezintă un program ambiţios pentru implicarea și dezvoltarea tinerilor. Excepție fac localitățile din mun. Chișinău și cele ce au deținut statutul de „Capitală a Tineretului" la ultimele 3 ediții (2016 – or. Ialoveni, 2017 – s. Varnița, 2018 – mun. Cahul).

Dosarul depus va conține în mod obligatoriu:

  • Formularul de aplicare;
  • Declarația scrisă de susținere financiară din partea autorității administrației publice locale pentru implementarea acțiunilor;
  • Acorduri de parteneriat;
  • Actul prin care este desemnat coordonatorul local de Program.

În context, menționăm că învingătorul concursului va beneficia de un suport financiar din partea Ministerului Educației, Culturii și Cercetării în valoare de până la 1 milion lei, în dependență de calitatea și relevanța activităților de tineret preconizate.

Dosarul poate fi depus pe suport de hârtie la sediul Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, Piața Marii Adunări Naționale 1, etajul 3, biroul 335 sau în format electronic la adresa de e-mail:svetlana.savitchi@mecc.gov.md, până la data de 26 septembrie 2018.

Pentru autoritățile administrației publice locale de nivelul I ce intenționează să participe la concurs, în data de 14 august 2018 va fi organizată o sesiune de informare.

Sursa: bani.md

Cuvinte cheie:

capitala , concurs , tineret , 2019

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1946
Populația:
405 locuitori

Vîlcele este un sat din cadrul comunei Toceni, raionul Cantemir. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Cantemir și la 109 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 405 oameni. Satul Vîlcele a fost înființat în anul 1946.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.