27 iulie 2018, 14:15 Realitatea moldovenească views 13389
Parlamentul a decis cînd vor avea loc următoarele alegeri legislative
27 iulie 2018, 14:15 Realitatea moldovenească views 13389

Parlamentul a decis cînd vor avea loc următoarele alegeri legislative

Alegerile parlamentare vor avea loc în data de 24 februarie 2019. Decizia a fost votată astăzi în cadrul ultimei şedinţe de Parlament din această sesiune, cu majoritate de voturi.

Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, a declarat că a fost aleasă această dată pentru ca toţi cei care se implică în alegeri să aibă timp suficient să se pregătească.

"În primul rând este timp suficient pentru a organiza alegerile parlamentare care de această dată vor fi organizate în sistem mixt. Sunt circumscripţii nominale şi în afara ţări. Iată de ce Comisia Electoral Centrală are nevoi de timp suplimentar pentru a organiza campanie de informare. Vrem să avem timp suplimentar pentru Guvern şi Parlament să îşi desfăşoare activitatea deplin până la sfârşitul sesiunii. Vrem să oferim timp suplimentar şi opoziţiei mai ales extraparlamentare să se pregătească", a declarat Andrian Candu, preşedintele Parlamentului.

Potrivit Codului Electoral, scrutinul parlamentar se desfăşoară în cel mult 3 luni de la expirarea mandatului sau de la dizolvarea Parlamentului precedent. Ultimele alegeri parlamentare au avut loc în data de 30 noiembrie 2014.

Sursa: www.publika.md

Cuvinte cheie:

alegeri , parlament

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1429
Populația:
932 locuitori

Horodişte este un sat şi comună din raionul Rîşcani. Horodişte este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Rîșcani și la 204 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 932 de oameni. Satul Horodiște a fost menționat documentar în anul 1429.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.