12 iulie 2018, 12:15 Realitatea moldovenească views 8883
Carina Țurcan, acuzată că a transmis documente secrete și Chișinăului
12 iulie 2018, 12:15 Realitatea moldovenească views 8883

Carina Țurcan, acuzată că a transmis documente secrete și Chișinăului

Fosta membră a Consiliului de administrație al companiei Inter RAO Carina Țurcan este acuzată că ar fi transmis serviciilor speciale din Moldova documente secrete ce aparțineau Ministerului rus al Energeticii.

Anunțul a fost făcut de către avocatul inculpatei, Ivan Pavlov, care citează materiale ale cauzei penale, notează meduza.io. Anchetatorii susțin că, în septembrie 2015, Țurcan ar fi transmis serviciilor secrete de la Chișinău informații vizînd colaborarea externă a Rusiei în domeniul energeticii.

În cadrul Inter RAO, Țurcan era responsabilă de România, Ucraina și Moldova. În 2016, FSB a ajuns la concluzia că documentele livrate de Țurcan reprezentau secret de stat.

Anterior, presa a scris, cu referire la surse apropiate anchetei, că Țurcan a fost filată timp de mai bine de doi ani, iar cea mai multă informație a fost acumulată din interceptarea convorbirilor ei telefonice. Operațiunea a fost în faza cea mai activă între aprilie și mai 2018. Inițial, FSB anunța că Țurcan ar fi colaborat cu serviciile secrete românești, iar informația despre existența unor scurgeri de informații a venit de la Serviciul de Spionaj Extern al Rusiei.

Sursa: deschide.md

Cuvinte cheie:

spionaj , Rusia

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1865
Populația:
278 locuitori

Flutura este un sat din cadrul comunei Tîrşiţei, raionul Teleneşti. Localitatea Flutura se află la distanța de 45 km de orașul Telenești și la 105 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 278 de oameni. Satul Flutura a fost atestat documentar în anul 1865.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.