11 iulie 2018, 16:58 Realitatea moldovenească views 7875
Ce îi preocupă cel mai mult pe moldoveni în prezent – sondaj
11 iulie 2018, 16:58 Realitatea moldovenească views 7875

Ce îi preocupă cel mai mult pe moldoveni în prezent – sondaj

Cetățenii moldoveni sînt în continuare nemulțumiți de starea de lucruri din țară și consideră că statul urmează o cale greșită, arată un sondaj de opinie realizat de Asociația Sociologilor și Demografilor.

Potrivit studiului, 72% dintre cetățeni cred că țara se îndreaptă pe o cale greșită, acest indicator fiind mai mare comparativ cu situația din ianuarie 2018. Sondajul mai relevă că cei mai mult cetățenii sînt preocupați de nivelul scăzut de trai, sărăcie, corupție, prețurile înalte la produse alimentare și viitorul copiilor. Situația politică din țară s-a clasat pe locul 5 după nivelul de îngrijorare, iar sistemul ineficient de pensionare – pe locul 8.

44 la sută dintre respondenți au mai menționat că nivelul lor de trai este mai rău comparativ cu situația din 1991. Alți 25 la sută au menționat că nivelul de trai e la fel.

Nemulțumiri în rîndul cetățenilor trezește și situația economică din țară. Circa 72% dintre respondenți se declară nemulțumiți de modul în care evoluează lucrurile în acest domeniu. De asemenea, circa 70 la sută consideră reformele implementate de guvernare va fiind ineficiente.

Întrebați dacă au încredere în capacitatea actualului guvern de a schimba lucrurile în țară, 50 la sută dintre respondenți s-au arătat sceptici că executivul va reuși. 11,1 la sută au declarat că cred în acest guvern, iar ceilalți nu au știut ce să răspundă.

Sondajul de opinie a fost realizat în perioada 26 iunie - 7 iulie, pe un eșantion de 1195 de persoane, cu o marjă de eroare de +/- 3%.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

sondaj , moldovenii

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1927
Populația:
3296 locuitori

Vatra este un oraş din municipiul Chișinău, situat la la 7 km Nord de oraşul Chișinău. Suprafaţa construită a oraşului alcătuieşte circa 0.53 kilometri pătraţi, cu un perimetru de 4.06 km. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituie 3296 de locuitori. Hramul localităţii se serbează la 14 octombrie de Acoperamîntul Maicii Domnului.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.