11 iulie 2018, 13:30 Realitatea moldovenească views 6075
Partidele care ar obține cele mai multe voturi la alegerile parlamentare
11 iulie 2018, 13:30 Realitatea moldovenească views 6075

Partidele care ar obține cele mai multe voturi la alegerile parlamentare

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, PSRM ar acumula cele mai multe voturi, arată rezultatele unui sondaj de opinie făcut public astăzi de Asociația Sociologilor și Demografilor.

Astfel, PSRM ar acumula 37%; Platforma "DA" – 12%; PDM – 10%, PAS – 8%. Nu ar trece pragul electoral următoarele formațiuni: PCRM – 2%, Partidul Nostru – 2%; Partidul Șor – 0,9%. etc.

Segmentul electoratului indecis constituie 19%, în timp ce alte 5% la sută nu ar participa la vot.

Menționăm că aceste date reflectă doar preferințele politice după criteriul de partid, următoarele alegeri se vor desfășura însă în baza sistemului mixt de vot - 50 de deputați vor fi aleși pe liste de partid, iar ceilalți 51 - în circumscripții uninominale.

Sondajul de opinie a fost realizat de Asociația Sociologilor și Demografilor pe un eșantion de 1195 de persoane, în perioada 26 iunie - 7 iulie.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

parlament , alegeri , partide

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1540
Populația:
4800 locuitori

Mălăieşti este un sat şi comună din din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Cerniţa și Mălăieşti. Localitatea se află la distanța de 31 km de orașul Grigoriopol și la 90 km de Chișinău. Populaţia satului Mălăiești alcătuia 4800 oameni în anul 2008. Satul Mălăieşti a fost atestat documentar în anul 1540.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.