19 iunie 2018, 16:30 Realitatea moldovenească views 10230
Consiliul Federației i-a avertizat pe moldoveni asupra consecințelor
19 iunie 2018, 16:30 Realitatea moldovenească views 10230

Consiliul Federației i-a avertizat pe moldoveni asupra consecințelor

Consiliul Federației Ruse examinează consecințele juridice, legale și politice ale deciziei Curții Constituționale a Republicii Moldova de a recunoaște drept depășită Legea din 1989 cu privire la funcţionarea limbilor vorbite pe teritoriul RSS Moldoveneşti.

Acest verdict privează limba rusă de statutul de limbă de comunicare interetnică.

Acest lucru a fost menționat astăzi, la ședința Comisiei pentru afaceri externe a Consiliului Federației de către președintele acesteia, Konstantin Kosaciov.

„Posibil că vom propune Consiliului Federației să reacționeze cumva la această situație. Decizia este evident deranjantă. Deocamdată ea nu are efect direct, iar legea însăși rămîne în vigoare îână cînd vor fi luate decizii suplimentare de către parlamentul republicii", a spus Kosaciov.

Sursa: politnavigator.net

Cuvinte cheie:

avertizare , limba

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1762
Populația:
3821 locuitori

Slobozia este un sat şi comună din raionul Ştefan Vodă. Slobozia este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Ștefan Vodă și la 105 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3821 de oameni. Satul Slobozia a fost menționat documentar în anul 1762.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.