19 iunie 2018, 11:50 Realitatea moldovenească views 9807
Ploile din ultimele zile au afectat sute de hectare agricole şi zeci de gospodării
19 iunie 2018, 11:50 Realitatea moldovenească views 9807

Ploile din ultimele zile au afectat sute de hectare agricole şi zeci de gospodării

Ploile torenţiale din ultimele zile au afectat 220 de hectare agricole şi zeci de gospodării.

Solicitat de agenţie, ofiţerul de presă al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), Liliana Puşcaşu, a precizat că cel mult a avut de suferit raionul Căuşeni. Numai în localitatea Ucrainca au fost inundate 70 de grădini particulare, trei gospodării și 13 beciuri.

"Precipitațiile au distrus patru poduri și au afectat 220 hectare de culturi agricole din localităţile Tocuz şi Ucrainca, dintre care 80 ha de porumb, 70 ha de floarea-soarelui, 30 ha de mazăre, 20 ha de grâu, 20 ha de orz, și 0,5 ha de vii", a spus Puşcaşu.

Comisiile teritoriale pentru situații excepționale activează pentru estimarea prejudiciului material înregistrat în urma ploilor.

Potrivit meteorologilor, în următoarele zile pe întreg teritoriul ţării, cerul va rămâne înnorat, iar temperatura aerului va fi de maxim 28 de grade Celsius.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

ploi , Căușeni

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1854
Populația:
1092 locuitori

Işcălău este un sat şi comună din raionul Făleşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Doltu, Işcălău și Burghelea. Localitatea se află la distanța de 37 km de orașul Fălești și la 131 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1092 de oameni. Satul Işcălău a fost menționat documentar în anul 1854.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.