18 iunie 2018, 10:00 Realitatea moldovenească views 30316
Ambasada SUA din Chișinău ar putea fi mutată la București
18 iunie 2018, 10:00 Realitatea moldovenească views 30316

Ambasada SUA din Chișinău ar putea fi mutată la București

Consultantul politic român Cozmin Gușă a dezvăluit în cadrul unei emisiuni de la Realitatea TV că în viitor Ambasada SUA din R. Moldova ar putea fi mutată la București.

„Există niște think tank-uri foarte prestigioase care unele lucrează aproape de Casa Albă, altele de departamentul de Stat, de CIA, FBI, care operează cu ideea argumentată că în viitor va fi foarte bine dacă va exista o singură ambasadă pentru România și Moldova, la București și în R. Moldova să fie doar un consulat. Asta e o dovadă a politicii americane să se exprime mai mult lingvistic apropo de limba română care unește cele două state. Acesta este un gest de partner strategic interesat în consolidarea frontului estic al NATO și de fapt a granților Statelor Unite cu lumea post-sovietică", a menționat Cozmin Gușă, citat de „Evenimentul zilei".

Sursa: puterea.info

Cuvinte cheie:

ambasada , SUA , București

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1429
Populația:
1786 locuitori

Pîrjolteni este un sat şi comună din raionul Călăraşi. Pîrjolteni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 13 km de orașul Călărași și la 61 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1786 de oameni. Satul Pîrjolteni a fost menționat documentar în anul 1429.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.