16 iunie 2018, 09:30 Realitatea moldovenească views 10847
Top 100 al celor mai bine plătite joburi vacante din Moldova
16 iunie 2018, 09:30 Realitatea moldovenească views 10847

Top 100 al celor mai bine plătite joburi vacante din Moldova

Se caută angajaţi care vor putea ridica salarii lunare de zeci de mii de lei. Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă a realizat un top 100 al celor mai bine plătite joburi vacante.

În capul listei se află o companie din domeniul IT care oferă un salariu de 30 de mii de lei pentru funcţia de programator. Pe locul doi s-au clasat cinci întreprinderi din domeniile distribuţiei, industriei, frumuseţii, comerţului şi al producţiei. Acestea sunt în căutare de manageri, lăcătuşi, sudori, electricieni şi şoferi pe autospecială. Pentru aceste posturi, companiile oferă lunar o leafă de până la 20 de mii de lei.

Lista este urmată de o întreprindere în domeniul telemarketing-ului. Aceasta propune o remunerare lunară de 19.500 de lei pentru un operator în telecomunicaţii.

Un salariu mai mic cu 1.500 de lei oferă o companie în domeniul vânzărilor pentru funcţia de inginer programator.

Topul Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă mai arată că întreprinderile care propun cel mai bine plătite locuri de muncă îşi desfăşoară activitatea în oraşele Chișinău și Comrat.

În prezent, peste 12.000 de oameni muncesc pentru companii multinaționale în Bălți, Chișinău, Orhei, Strășeni și Ungheni. Angajații sunt asiguraţi cu transport, haine de serviciu și mâncare. Alte două fabrici sunt în construcţie la Cahul şi Comrat. Acolo vor fi angajate aproximativ 4.500 de persoane.

În toamnă va demara şi ridicarea unei uzine la Căuşeni, unde vor lucra 1.500 de oameni. Alţi 1.200 de moldoveni vor putea munci la o întreprindere care se va deschide în Donduşeni. Iar o uzină, care va fi amplasată în Străşeni, este în proces de proiectare.

Sursa: www.publika.md

Cuvinte cheie:

salarii , munca , top

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
sec. XV
Populația:
25641 locuitori
Logo

Orhei este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Orhei.  Amplasat în partea centrală a republicii,  pe malul rîului Răut, oraşul Orhei este situat la o distanţă de 46 km de Chișinău. Conform datelor recensăm]ntului din anul 2004, populaţia constituie 25641 locuitori. Primele menţiuni documentare ale Orheiului datează din ultima treime a secolului al XV-lea şi se referă la pîrcălabii cetăţii Orhei, situată la 18 km în aval pe cursul Răutului, loc cunoscut în prezent sub denumirea „Orheiul Vechi”.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.