06 iunie 2018, 16:30 Realitatea moldovenească views 10633
Zeci de șoferi au protestat în PMAN cerînd ieftinirea carburanților (Foto, Video)
06 iunie 2018, 16:30 Realitatea moldovenească views 10633

Zeci de șoferi au protestat în PMAN cerînd ieftinirea carburanților (Foto, Video)

Nemultumiti de scumpirea carburantilor, soferii au protestat din nou. Acestia si-au parcat masinile in Piata Marii Adunari Nationale si au scris o petitie catre autoritati. Eu spun ca majorarea preturilor la bezina si motorina este o povara prea mare si cer ca acestea sa fie reduse.

De dimineata zeci de masini erau parcate in fata Guvernului. Soferii au discutat in liniste, fara sa scandeze sau sa claxoneze si au scris petitia in care isi expun cerintele fata de Guvern, Parlament, Presedintie si ANRE.

"Sa fie cat mai multa transparenta, la oameni sa le fie clar, de unde se i-au preturile acestea, in Transnistria sunt niste preturi cu trei lei mai putin ca la noi."

"La Tiraspol pretul la motorina e 14 la benzina 15, tot compustibilul acesta intai se devameaza aici se platesc impozitile dupa asta se devameaza in Tiraspol a doua oara."

"Asta nu-i conducere acestia sunt banditi la putere, ne ingroapa de vii, totul destramat, farmat de lucru nui, lumea se duce cu miile."

"Noi vrem un document precis cum se fac calculele, cum ea vine in tara, sa vedem realitatea."

Ieri la sedinta Guvernului, Pavel Filip a cerut ANRE-ului, desi aceasta este o institutie independenta, sa faca publice toate datele, pentru ca oricine sa poata calcula cum se formeaza preturile la carburanti.

Ultima data soferii au protestat sambata. Acestia spun ca s-au organizat pe retelele de socializare. Din 2016 de cand ANRE a inceput sa stabileasca preturi plafon, carburantii s-au scumpit cu aproape trei lei. Acum benzina costa 19 lei si 15 bani, iar motorina 17 lei si noua bani, acestea fiind cele mai inalte preturi din ultimii ani.

Sursa: protv.md

Cuvinte cheie:

Chisinau , carburanţi , protest

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1807
Populația:
4057 locuitori

Volintiri este un sat şi comună din raionul Ştefan Vodă. Volintiri este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 11 km de orașul Ștefan Vodă și la 105 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 4057 de oameni. Satul Volintiri a fost menționat documentar în anul 1807.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.