17 mai 2018, 16:45 Realitatea moldovenească views 8489
Moldova a aderat la Programul CSI în combaterea terorismului
17 mai 2018, 16:45 Realitatea moldovenească views 8489

Moldova a aderat la Programul CSI în combaterea terorismului

Decretul de promulgare, dar şi legea pentru aderarea Republicii Moldova la Hotărîrea Consiliului șefilor de state al Comunităţii Statelor Independente cu privire la modificarea Regulamentului privind Consiliul miniștrilor afacerilor interne al statelor membre ale Comunităţii Statelor Independente, vor fi publicate în numărul de mîine al Monitorului Oficial, comunică MOLDPRES.

Scopul Programului este extinderea şi consolidarea nivelului de cooperare al statelor-membre ale CSI în prevenirea, depistarea, contracararea şi urmărirea actelor teroriste şi extremiste, înfăptuirea coordonată a măsurilor operative de investigaţie şi operaţiunilor speciale în scopuri profilactice, colaborarea informativă şi ştiinţifică, colaborarea în pregătirea cadrelor, perfecţionarea specialiştilor, cooperarea cu organizaţiile internaţionale de profil etc.

Acțiunile, prevăzute în acest document, se bazează pe prevederile Acordului privind colaborarea statelor-membre ale CSI în lupta cu terorismul, încheiat la 4 iunie 1999 la Minsk şi Concepţiei privind colaborarea statelor membre ale CSI în combaterea terorismului şi altor manifestări violente de extremism, adoptată de către Consiliul Şefilor de state al CSI la 26 august 2005.

Pe parcursul următoarelor luni, Guvernul va întreprinde măsurile necesare pentru realizarea prevederilor Programului, iar Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene va notifica Comitetul executiv al Comunităţii Statelor Independente cu privire la aderarea Republicii Moldova la hotărîrea nominalizată.

Sursa: www.moldpres.md

Cuvinte cheie:

CSI , terorism

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1443
Populația:
1569 locuitori

Cioropcani este un sat şi comună din raionul Ungheni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Stolniceni, Bulhac și Cioropcani. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Ungheni și la 141 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1569 de oameni. Satul Cioropcani a fost menționat documentar în anul 1443.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.