15 mai 2018, 12:15 Realitatea moldovenească views 10646
Cum arată buletinele de vot pentru scrutinul din 20 mai (Foto)
15 mai 2018, 12:15 Realitatea moldovenească views 10646

Cum arată buletinele de vot pentru scrutinul din 20 mai (Foto)

Agitaţie la Tipografia Centrală. Acolo a început tipărirea buletinelor de vot pentru scrutinul care va avea loc în data de 20 mai.

În total, vor fi confecţionate peste 750 de mii de bucăţi, iar cel mai mare buletin, de peste 34 de centimetri este pentru scrutinul din Capitală.

Candidata Partidului Șor rămîne exclusă din alegeri

Procesul este atent monitorizat de reprezentanţii Comisiei Electorale Centrale şi cei de la Serviciul de Informaţii şi Securitate, astfel încît să nu fie admisă nicio abatere.

Procesul de tipărire începe cu confecţionarea matriţei. Buletinele de vot pentru municipiile Bălţi şi Chişinău vor fi de culoare mov, iar pentru celelalte localităţi - roz.

Cel mai scump este buletinul pentru Capitală. O bucată costă 0,28 de bani, cu patru bani mai mult decît restul.

După ce sînt scoase de sub tipar, buletinele sînt atent verificate, astfel încît toate normele de securitate să fie respectate.

"Vom utiliza peste 14 semne de protecţie. A fost identificată suma şi achitată, peste 211 mii de lei", a spus preşedintele Comisiei Electorale Centrale, Alina Russu.

Toate buletinele vor fi tipărite timp de cinci zile. Peste 474 de mii vor fi în limba romînă, iar restul în rusă.

"Numărul de angajaţi a fost suplinit cu circa 30 de persoane", a spus directorul Întreprinderii de Stat "Tipografia Centrală", Dinu Sorocovici.

În data de 20 mai sînt aşteptaţi la urne peste 750 de mii de cetăţeni. Alegeri noi vor avea loc în Chişinău, Bălţi şi alte cinci localităţi din ţară.

Sursa: publika.md

Cuvinte cheie:

votare , Buletin de vot

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1924
Populația:
76 locuitori

Alexandrovca Nouă este un sat din cadrul comunei Crasnîi Vinogradari din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Dubăsari și la 66 km de Chișinău. Populaţia satului Alexandrovca Nouă alcătuia 76 de oameni în anul 2011. Satul Alexandrovca Nouă a fost înființat în anul 1924.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.