02 mai 2018, 16:15 Realitatea moldovenească views 10978
Amenzi pentru șoferii care deteriorează drumurile
02 mai 2018, 16:15 Realitatea moldovenească views 10978

Amenzi pentru șoferii care deteriorează drumurile

Exploatarea vehiculelor pe drumurile publice cu structura rutieră capitală și cu structura rutieră uşoară care au pe roţi sau în caroserie noroi sau materiale de construcţie ce se depun pe carosabil se va sancţiona cu amendă de la 12 la 24 de unităţi convenţionale (u.c.) cu aplicarea a 3 puncte de penalizare. Prevederea este stipulată într-un proiect de lege care prevede modificarea și completarea Codului contravențional, scrie bizlaw.md.

Totodată, proiectul prevede că nerespectarea de către conducătorii de vehicule sau de către agenţii transportatori a cerinţelor Regulamentului cu privire la autorizarea, controlul şi efectuarea pe drumurile publice a transporturilor cu greutăţi şi/sau dimensiuni ce depăşesc limitele admise prin:

transportarea încărcăturilor fără deţinerea autorizaţiei speciale pentru transporturile cu greutăţi şi/sau dimensiuni ce depăşesc limitele admise sau a căror masă totală, sarcina masică pe osie nu coincide cu informaţia indicată în autorizaţie;necorespunderea traseului de deplasare a mijlocului de transport indicat în autorizaţie, precum şi perioadei de efectuare;nerespectarea de către transportator a cerinţelor speciale de transportare, cât şi celor de securitate indicate în autorizaţie sau avizul poliţiei

se sancţionează cu amendă de la 75 la 100 de u.c. aplicată persoanei fizice, cu amendă de la 150 la 200 de u.c. aplicată persoanelor juridice.

Efectuarea transportului rutier cu încălcarea restricţiilor de circulaţie privind masa totală a vehiculelor, în cazul în care temperatura aerului este mai mare de 30°C, se sancţionează cu amendă de la 60 la 90 de u.c. aplicată persoanei fizice, cu amendă de la 240 la 300 de u.c. aplicată persoanei juridice.

În același timp, circulaţia pe drumuri cu structură rutieră capitală a vehiculelor cu şenile, a vehiculelor echipate cu pneuri utilate cu crampoane (în lipsa pe suprafaţa carosabilului a zăpezii, gheţii sau poleiului, excepţie fiind cazurile când se atestă o diferenţă esenţială a condiţiilor meteo pe întreg teritoriul Republicii Moldova), a vehiculelor cu tracţiune animală, precum şi a celor neechipate corespunzător, care transportă încărcături neacoperite cu prelată a căror scurgere provoacă poluarea învelişului rutier, a terenurilor adiacente drumurilor sau încetinirea circulaţiei rutiere se sancţionează cu amendă de la 18 la 30 de u.c. aplicată persoanei fizice, cu amendă de la 90 la 120 de u.c. aplicată persoanei juridice.

Sursa: bizlaw.md

Cuvinte cheie:

drum , amenda , soferi

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1909
Populația:
656 locuitori

Ivanovca este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Frasin, Costești și Ivanovca. Localitatea se află la distanța de 50 km de orașul Hîncești și la 76 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 656 de oameni. Satul Ivanovca a fost întemeiat în anul 1909.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.