27 aprilie 2018, 14:15 Realitatea moldovenească views 13841
11 primării din 6 raioane au primit cîte un Drapel de Stat
27 aprilie 2018, 14:15 Realitatea moldovenească views 13841

11 primării din 6 raioane au primit cîte un Drapel de Stat

Astăzi, 26 aprilie, primele 11 primării din 6 raioane ale țării au primit cîte un Drapel de Stat și drapelul istoric al lui Ștefan cel Mare și Sfînt, notează Noi.md.

Iniţiativa îi aparţine şefului statului, Igor Dodon, și a fost lansată cu prilejul Zilei Drapelului și a Stemei de Stat ale Republicii Moldova, marcate pe data de 27 aprilie. Aceste acţiuni se înscriu în șirul de activități desfășurate cu prilejul anului lui Ștefan cel Mare și Sfînt.

Primele comune care au beneficiat de drapele fac parte din lista celor 300 de localități semnatare ale declarațiilor pentru menținerea statalității și independenței Republicii Moldova.

Este vorba despre comuna Hîrjauca și satul Vărzăreștii Noi (Călărași); comuna Ochiul Roș (Anenii Noi); comuna Onești (Hîncești); satul Grigorievca și comuna Pervomaisc(Căușeni); satul Troițcoe (Cimișlia); comuna Prepelița și Bilicenii Noi (Sîngerei); comuna Vadul-Rașcov și satul Chipeșca (Șoldănești).

Urmează ca drapelele să fie repartizate și în celelalte localități ale țării.

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1867
Populația:
448 locuitori

Dimitrova este un sat din cadrul comunei Cîietu, raionul Cantemir. Localitatea se află la distanța de 45 km de orașul Cantemir și la 138 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 448 de oameni. Satul Dimitrova a fost menționat documentar în anul 1867.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.