19 martie 2018, 10:59 Realitatea moldovenească views 9250
Studenții francofoni vor beneficia de burse
19 martie 2018, 10:59 Realitatea moldovenească views 9250

Studenții francofoni vor beneficia de burse

19 studenți vorbitori de limbă franceză din universitățile naționale vor beneficia de burse de stagiu acordate de către Agenția Universitară a Francofoniei (AUF) în cadrul programului „Mobilități de stagiu internațional".

Cei 19 studenți provin din patru universități membre ale AUF: Universitatea de Stat din Moldova, Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu", Universitatea Agrară de Stat și Universitatea Tehnică. Studenții vor beneficia de burse de stagiu pentru o perioadă de la 1 la 3 luni în perioada aprilie – noiembrie 2018. Tinerii vor realiza stagiile și vor acumula experiență profesională în diverse structuri din Franța, Belgia, România și Ungaria. Este vorba de: centre spitalicești, organizații non-guvernamentale, instituții europene, întreprinderi și centre de cooperare internațională.

Studenții selectați în cadrul programului beneficiază de o bursă lunară ce variază de la 570€ până la 810€, stabilită în funcție de nivelul de trai al țării în care va fi realizat stagiul, acoperirea cheltuielilor de transport și o asigurare medicală pentru perioada stagiului.

Programul este lansat în fiecare an și vizează familiarizarea studenților cu mediul profesional care corespunde domeniului lor de studii. Stagiile permit studenților să trăiască o experiență profesională valoroasă, să dobîndească competențe care le vor spori probabilitatea de angajare.

Anul acesta, au fost atribuite în total 29 de burse pentru studenți francofoni din Europa Centrală și de Est de la nivelurile Licență și Masterat din șapte țări diferite.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

studenţi , bursa

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1897
Populația:
273 locuitori

Petropavlovca este un sat din cadrul comunei Grigorăuca, raionul Sîngerei. Localitatea se află la distanța de 8 km de orașul Sîngerei și la 109 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 273 de oameni. Satul Petropavlovca a fost menționat documentar în anul 1897.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.