27 februarie 2018, 16:30 Realitatea moldovenească views 13190
Plahotniuc: Lansăm cel mai mare proiect de infrastructură
27 februarie 2018, 16:30 Realitatea moldovenească views 13190

Plahotniuc: Lansăm cel mai mare proiect de infrastructură

În premieră, în ţara noastră a fost lansat programul naţional "Drumuri bune pentru Moldova". Astfel, în acest an, circa 1.200 de kilometri de drumuri vor fi construite sau reparate. Anunţul a fost făcut de preşedintele PDM, Vlad Plahotniuc, care a declarat că se vor face drumuri în fiecare sat, indiferent de culoarea politică pe care primarul din localitate o are.

"În cadrul ședinței, am analizat, care este cea mai eficientă cale pentru a susține Guvernul, astfel, încît acest amplu proiect național să aibă toate resursele necesare pentru a fi realizat. Scopul nostru final este să oferim un nou potențial de creștere Republicii Moldova: drumurile bune vor permite modernizarea satelor. Vom face drumuri în fiecare sat, indiferent de culoarea politică pe care primarul din localitate o are, fiindcă guvernarea actuală lucrează pentru toți cetățenii noștri, indiferent de opțiunile lor politice", a menţionat preşedintele democraţilor.

Vlad Plahotniuc a mai declarat că se planifică extinderea proiectului pentru anii următori, în toate raioanele:

"Anul acesta noi vom face drumuri în fiecare sat, iar anul viitor programul se va extinde la drumurile raionale. Am invitat astăzi, la ședința săptămânală, colegii din Guvern responsabili de acest domeniu, pentru a ne prezenta etapa, la care se află acest proiect și a discuta referitor la suportul politic. Vă asigur, că Partidul Democrat și Coaliția de Guvernare au capacitatea și determinarea să ducă proiectul la un bun sfîrșit. Proiectul respectiv este mai mult decît o simplă inițiativă legislativă, el este o promisiune, pe care noi, partidul de guvernămînt, am făcut-o cetățenilor".

Liderul PDM a precizat că programul "Drumuri bune pentru Moldova" este cel mai mare proiect de infrastructură de la Independență până în prezent, unul foarte complicat și necesită o implicare politică serioasă în sprijinirea echipei guvernamentale.

Sursa: publika.md

Cuvinte cheie:

sat , Vlad Plahotniuc , drum

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1904
Populația:
22 locuitori

Ciofu este un sat din cadrul comunei Zgărdeşti, raionul Telenești. Localitatea se află la distanţa de 23 km de oraşul Teleneşti şi la 110 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 22 de oameni. Satul Ciofu a fost înființat în anul 1904.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.