19 februarie 2021, 15:30 Realitatea moldovenească views 12214
Moldova este cea mai secretă țară din Europa de Est (Foto)
19 februarie 2021, 15:30 Realitatea moldovenească views 12214

Moldova este cea mai secretă țară din Europa de Est (Foto)

"Națiunea cel mai puțin vizitată de pe continent începe să povestească despre bogățiile necunoscute ale erei, demult apuse. Călători serioși însă țin seama de acest lucru", astfel descrie Moldova publicația "Architectural Design", care a consacrat un articol țării noastre.

Țară din estul Europei, Republica Moldova nu are ieșire la mare, timp de cinci decenii a făcut parte din Uniunea Sovietică. Astăzi, le oferă călătorilor acea reprezentare proaspătă, pe care o caută mulți oameni: senzația unui loc pierdut în timp. Poetul rus Alexandr Pușkin, care s-a aflat în exil aici, scria: "Străzile aici sînt înguste, sînt multe ulicioare laterale și foarte puține case sînt construite din piatră. Casele sînt foarte mici".

"Dar multe s-au schimbat din anii 1800. Țara, situată între Ucraina și România, este adesea trecută cu vederea, dar a înregistrat progrese, făcînd un salt important în dezvoltarea turismului, în speranța de a atrage atenția asupra prezenței sale", scrie publicația.

Sursa: locals.md

Cuvinte cheie:

tari , Europa , secret

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Municipiu
Prima atestare:
sec. XVIII
Populația:
23327 locuitori
Logo

Municipiul Comrat este capitala unităţii teritoriale autonome Găgăuzia din Republica Moldova. Amplasat în partea de sud a republicii, în valea rîului Ialpugul-Mare, municipiul Comrat este situat la o distanţă de 100 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia municipiului constituie 23327 locuitori. Data primei atestări documentare a oraşului Comrat este incertă. Localitatea a apărut la hotarul secolelor XVIII şi XIX, iar în 1819 autorităţile ruse colonizau  satul cu bulgari şi alte naţionalităţi venite de peste Dunăre.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.