05 februarie 2018, 16:30 Realitatea moldovenească views 16231
Popovici: În ultimul timp, în Moldova au apărut emisari care creează probleme (Video)
05 februarie 2018, 16:30 Realitatea moldovenească views 16231

Popovici: În ultimul timp, în Moldova au apărut emisari care creează probleme (Video)

În ultimul timp, în Republica Moldova au început să vină un șir de emisari care creează probleme pentru țară, prin promovarea unor idei neconstituționale.

Declarația a fost făcută de către consilierul prezidențial Corneliu Popovici în cadrul unei emisiuni televizate. Potrivit lui, aceasta este o problemă foarte gravă, fiindcă „emisarii își permit să meargă prin școlile Moldovei, prin universități, la întîlniri cu cetățenii, promovînd un șir de idei cu un vădit caracter neconstituțional, contrar legislației".

„Aceste persoane se pronunță împotriva principului constituțional ce ține de independența și suveranitatea țării, de integritatea ei teritorială. Mă refer la același Băsescu și la alți așa-numiți politicieni din țările vecine. Respectiv, pe mine mă miră faptul că organele competente nu reacționează la aceste acte de încălcare flagrantă a legislației în vigoare. Procuratura, Serviciul de Securitate sînt obligate să reacționeze atunci cînd se încalcă principiile constituționale sau legislația Republicii Moldova", a afirmat Popovici.

Potrivit lui, desfășurarea unor astfel de întruniri, inclusiv prin școli, la care copiii sînt chemați să susțină dispariția Republicii Moldova, sînt cel puțin de neînțeles.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Corneliu Popovici , constitutie

Comentarii

 (1)
  • #1 Geo Răspunde Citează selecţia
    Sunteți un foarte bun cetățean, cu multă grijă cetățenească și cu spirit de observație extraordinar. Dacă te uiți mai atent nu vezi cumva armate de ocupație pe teritoriul țării căreia îi porți atâta grijă? Nu vezi cumva și armate cu tehnica cea mai performantă, care forțează Nistrul? Sau poate suferi de orbul găinilor și poate ai și înțelepciunea berbecului cu funcții de stat?.
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1920
Populația:
64 locuitori

Basarabca este un sat din comuna Mocra în Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 33 km de orașul Rîbnița și la 143 km de Chișinău. Populaţia satului Basarabca alcătuia 64 de oameni în anul 1999.Satul Basarabca a fost întemeiat în anul 1920.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.