02 februarie 2018, 17:15 Realitatea moldovenească views 14929
Ostalep: Așteptăm panouri pe toate drumurile din Moldova construite de URSS
02 februarie 2018, 17:15 Realitatea moldovenească views 14929

Ostalep: Așteptăm panouri pe toate drumurile din Moldova construite de URSS

Autoritățile moldovene, dacă doresc să fie principiale, trebuie să instaleze panouri cu informații despre ajutoarele primite pentru reabilitarea drumurilor nu numai de-a lungul drumurilor reparate cu ajutorul UE sau SUA, ci și pe toate drumurile și clădirile construite de URSS.

Această opinie a fost exprimată de către directorul Institutului de Studii Diplomatice, Politice și Securitate, fostul viceministru de externe Valeriu Ostalep, la emisiunea „Problema principală cu Iulia Fiodorov" («Главный вопрос c Юлией Федоровой»), de la postul de televiziune NTV Moldova.

El a menționat că, în apropierea mai multor drumuri renovate pe banii Uniunii Europene și ai Statelor Unite, au fost instalate panouri informative. „Să punem astfel de semne, panouri peste tot, pe toate drumurile, precum că au fost construite în URSS, pentru că ele au fost construite, de fapt, în timpul perioadei sovietice", a declarat fostul viceministru de externe.

El a reamintit că în acest caz ar fi necesar să se instaleze astfel de panouri inclusiv pe clădirea Parlamentului, dar și pe aproape toate drumurile, deoarece acestea au fost construite de URSS.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Valeriu Ostalep , URSS

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1598
Populația:
1125 locuitori

Risipeni este un sat şi comună din raionul Făleşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Risipeni și Bocşa. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Fălești și la 142 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1125 de oameni. Satul Risipeni a fost menționat documentar în anul 1598.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.