19 decembrie 2017, 14:43 Realitatea moldovenească views 4635
Șase miniștri vor fi înlocuiți
19 decembrie 2017, 14:43 Realitatea moldovenească views 4635

Șase miniștri vor fi înlocuiți

Șapte membri din cei 13 ai Cabinetului de Miniștri vor fi înlocuiți, a anunțat astăzi liderul PDM, Vlad Plahotniuc, în urma ședinței Biroului politic al formațiunii, notează NOI.md.

Iată candidaturile propuse pentru funcțiile de miniștri:

Vicepremier pentru integrare europeană – Iurie Leancă

Vicepremier pentru reintegrare – Cristina Lesnic

Ministru al Economiei – Chiril Gaburici

Ministru al Muncii – Svetlana Cebotari

Ministru al Agriculturii – Liviu Volconovici

Ministeru al Afacerilor Externe – Tudor Ulianovschi

Ministeru al Justiției – Alexandru Tănase.

Potrivit lui Vlad Plahontiuc, prin aceste remanieri de cadre, PD își propune "să dea o mai mare independență Guvernului și, totodată, să-l depolitizeze".

„Perioada de tranziție s-a încheiat! Trecem la etapa dinamizării managementului instituțiilor. Vrem să punem accent pe profesionalism, și nu pe apartenența politică. Vrem să sprijinim orientarea spre nevoile cetățenilor", a declarat Plahotniuc.

Liderul democraților a precizat că demiterea celor șapte miniștri nu are nicio legătură cu rezultatele obținute pe parcursul mandatului, rezultate de care coaliția de guvernare este satisfăcută.

„Este momentul să fim mai realiști ca oricînd și să luăm decizii care să aducă mai multe rezultate pentru cetățeni în anii ce urmează. Unii se întreabă de ce facem schimbări tocmai acum. Răspunsul e simplu – pentru că vrem mai mult, știm că se poate mai mult", a conchis Plahotniuc.

Sursa: www.noi.md

Cuvinte cheie:

ministru , Vlad Plahotniuc , guvern

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1522
Populația:
735 locuitori

Bîrlădeni este un sat şi comună din raionul Ocniţa. Din componenţa comunei fac parte trei localităţi: Bîrlădeni, Paladea şi Rujniţa. Satul Bîrlădeni este aşezat pe cursul de sus al rîului Ciuhur, la o distanţă de 9 km de staţia de cale ferată Rediul Mare, la 25 km de oraşul Ocniţa şi la 207 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului Bîrlădeni constituia 735 de oameni. Prima atestare documentară a satului Bîrlădeni datează din anul 1522.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.