17 decembrie 2017, 14:00 Realitatea moldovenească views 6148
Mahu: Scopul nostru este să cultivăm în oameni mîndria de Patrie
17 decembrie 2017, 14:00 Realitatea moldovenească views 6148

Mahu: Scopul nostru este să cultivăm în oameni mîndria de Patrie

Militar de carieră, colonel în rezervă, iar în prezent activist civic, Ion Mahu a fost șef al Direcției principale contraspionaj din cadrul Serviciului de Informaţii şi Securitate al Republicii Moldova.

Din dorința de a curma apelurile unioniste și de le reda moldovenilor încrederea în propriul stat, în 2009 Mahu a decis să inițieze o mișcare populară. În jurul acestei deziderat s-au reunit mai mulți ofiţeri în rezervă ai structurilor de forţă din Moldova – Serviciul de Informaţii şi Securitate, Ministerul de Interne, Ministerul Apărării, Poliția de Frontieră, brigăzile cu destinaţie specială, veterani de război.

Deși luptă asiduu împotriva forțelor politice unioniste, colonelul Mahu spune că mișcarea pe care a creat-o va rămîne una civică, iar o eventuală participare la alegeri nu se află pe agenda organizației. „Mișcarea se numește «antiunire» – împotriva celor care vor să distrugă țara. Scopul nostru principal este de a aduce maselor largi mîndria de patrie și a nu permite forțelor ostile să distrugă țara și să o unească – ăsta e scopul nostru. Punem la dispoziția populației literatură cu informații despre Moldova. Vedeți că acum s-a scos de peste tot acest subiect. Despre Moldova nu se știe nimic", a relatat Ion Mahu, în prezent conducător al Consiliului Mișcării Populare „Salvăm Moldova!".

În opinia intervievatului, dreptul naţiunii la autodeterminare a fost neglijat cu brutalitate de către cei care s-au perindat în ultimii ani la guvernare. „În ultimii ani Moldova s-a transformat într-o țară care practic nu mai are idealuri și, cum încearcă să ne convingă unii politicieni antipopulari, nu are viitor", susține Mahu.

Intervievatul afirmă că nu planifică să revină într-un post public, întrucît se află la pensie: „Nu activez nicăieri, mă preocup acum de viața și sănătatea personală și a rudelor apropiate."

Ion Mahu a fost decorat cu Medalia Meritul Militar de gradul I. Ulterior s-a retras, dar și-a continuat cariera în calitate de activist. Mişcarea Populară „Salvăm Moldova!", al cărei conducător este, a fost constituită în 2016, fiind o asociaţie naţională a organizaţiilor obşteşti şi persoanelor particulare. Scopul acesteia este consolidarea statalităţii moldoveneşti, a suveranităţii şi integrităţii ţării.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Ion Mahu , Patria

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XIX-lea
Populația:
1296 locuitori

Găvănoasa este un sat şi comună din raionul Cahul. Din componenţa comunei fac parte localităţile Nicolaevca, Găvănoasa, Vladimirovca. Satul Găvănoasa se află la distanța de 17 km de orașul Cahul și la 190 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1296 de oameni. Satul Găvănoasa a fost întemeiat la începutul secolului al XIX-lea.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.