15 august 2017, 16:45 Realitatea moldovenească views 29504
Moldoveanul premiat cu argint la o olimpiadă internațională
15 august 2017, 16:45 Realitatea moldovenească views 29504

Moldoveanul premiat cu argint la o olimpiadă internațională

Un tînăr inventator din Republica Moldova a obţinut medalia de argint la Olimpiada Internațională pentru Tineri, care s-a desfășurat în perioada 11-13 august în Coreea de Sud.

Este vorba despre Valentin Vozian, laureat al Premiului mare al Concursului „Cel mai bun elev inovator - 2017", care a impresionat juriul din Coreea de Sud cu lucrarea „Sistem centralizat de drone". Invenția a fost realizată în comun cu un alt tînăr din Republica Moldova, Dan Butmalai. Sistemul reprezintă o rețea de drone monitorizată și controlată dintr-un centru unic. Sistemul are integrat un algoritm de inteligență artificială ce permite detectarea obiectelor țintă.

În scopul susținerii spiritului de creativitate și inventivitate al elevilor, precum și promovării realizărilor tinerilor inventatori din Republica Moldova la olimpiadele internaţionale de invenţii și tehnologii noi, Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală (AGEPI) a acordat asistență financiară tînărului inventator pentru a participa la eveniment.

La Olimpiada Internațională pentru Tineri au fost prezenți aproximativ 500 de participanți din peste 20 de țări. Evenimentul, aflat la cea de-a II-a ediție, a fost organizat de Asociația Femeilor Inventatoare și Antreprenoare din Coreea de Sud.

Olimpiada oferă tinerilor oportunitatea de a-și împărtăși ideile, invențiile, inovațiile, fiind o platformă excelentă pentru expunerea progreselor tehnologice din diferite domenii.

Sursa: agora.md

Cuvinte cheie:

olimpiada , argint , inventie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1910
Populația:
62 locuitori

Artimonovca este un sat din cadrul comunei Javgur, raionul Cimişlia. Localitatea se află la distanța de 33 km de orașul Cimișlia și la 90 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 62 de oameni. Satul Artimonovca a fost fondat în anul 1910.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.