15 august 2017, 15:00 Realitatea moldovenească views 3988
S-a dat startul unei noi campanii de informare (Video)
15 august 2017, 15:00 Realitatea moldovenească views 3988

S-a dat startul unei noi campanii de informare (Video)

A fost lansată o nouă campanie de informare pentru populație cu. Ofițerii Centrului pentru combaterea crimelor informatice a Inspectoratului Național de Investigații înștiințează despre pericolul fenomenului de șantaj și hărțuire sexuală online.

Astfel, în tot spațiul comunitar este derulată campania europeană de informare și prevenire a șantajului sexual pe internet, intitulată "SPUNE NU".

Poliția informează despre așa-numiții termeni care circulă printre grupurile specializate în șantaj și hărțuire sexuală pentru a. "Sextorsion" sau "șantaj prin webcam" reprezintă constrîngerea sau forțarea copiilor și adolescenților să transmită imagini personale intime, să-și demonstreze părțile intime ale corpului în fața camerei web sau să plătească diferite sume de bani prin Internet.

Ești victimă? Cere ajutor! Raportează incidentul! Mesajul polițiștilor din întreaga Europă pentru victime este "nu plătiți și nu vă fie rușine să raportați fapta".

Dacă cineva încearcă să vă amenințe prin publicarea de fotografii sau imagini compromițătoare dacă nu îi oferiți bani sau nu continuați să îi oferiți bani, vă recomandăm următoarele:

- nu trimiteți alte materiale și nu plătiți nimic;

- cereți ajutor, nu sunteți singuri;

- păstrați dovezile, nu ștergeți nimic;

- opriți comunicarea cu cei care vă cer bani, îi puteți bloca;

- raportați incidentul.

Oamenii legii îndeamnă să fim precauţi la navigarea pe Internet și în special la comunicarea în rețelele de socializare cu persoane necunoscute.

Pentru mai multe detalii cu privire la metodele de protecţie a copiilor în spaţiul Internet, puteţi accesa portalul www.siguronline.md, sau apelând la numerele de telefon: Unitatea de gardă a INI – 022-577-153 sau 078710293.

În cadrul Campaniei "SPUNE NU" participă și Poliția din 28 de state membre ale Uniunii Europene, precum și Norvegia și Elveția.

Reamintim că informații interesante despre Internetul și copiii pot fi găsite la compartimentul "Copiilor" al proiectului moldovenii.md.

Sursa: publika.md

Cuvinte cheie:

copii , internet , campania

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1898
Populația:
943 locuitori

Brînzenii Noi este un sat şi comună din raionul Teleneşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile: Brînzenii Vechi și Brînzenii Noi. Localitatea este situată la distanța de 36 km de orașul Telenești şi la 87 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 943 de oameni. Prima mențiune documentară a satului datează din anul 1898.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.