27 iulie 2017, 17:00 Realitatea moldovenească views 3844
CEC a anulat operațiunea
27 iulie 2017, 17:00 Realitatea moldovenească views 3844

CEC a anulat operațiunea "Referendum"

Comisia Electorală Centrală s-a convocat astăzi în ședință extraordinară pentru a abroga toate hotărîrile ce vizează organizarea referendumului republican consultativ din 24 septembrie, notează NOI.md.

Acțiunea a fost întreprins după ce Curtea Constituțională a declarat astăzi neconstituțional decretul semnat de Igor Dodon cu privire la desfășurarea plebiscitului. Astfel, au fost abrogate un șir de decizii ce vizează devizul de cheltuieli, programul calendaristic pentru organizarea referendumului, lista partidelor cu dreptul de a participa la referendum etc.

„În legătură cu această decizie a Înaltei Curți, CEC consideră necesar a înceta realizarea tuturor acțiunilor planificate în vederea pregătirii desfășurării referendumului și a abroga hotărîrile adoptate în acest sens", a explicat președinta instituției, Alina Russu.

CCM a stabilit astăzi că întrebările formulate în decretul semnat de Igor Dodon depășesc competențele constituționale ale președintelui și, prin urmare, nu pot fi supuse unui referendum consultativ.

Sursa: www.noi.md

Cuvinte cheie:

CEC , referendum

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1985
Populația:
476 locuitori

Clișova Nouă este un sat din cadrul comunei Ciocîlteni, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 22 km de oraşul Orhei şi la 70 km de Chișinău. Conform datelor recensământului din anul 2004, populaţia satului constituia 476 de oameni. Satul Clișova Nouă a fost întemeiat în anul 1985.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.