08 mai 2017, 15:00 Realitatea moldovenească views 6140
Urmașii lui Ștefan realizează Școala Națională de Patriotism
08 mai 2017, 15:00 Realitatea moldovenească views 6140

Urmașii lui Ștefan realizează Școala Națională de Patriotism

Mișcarea de Tineret „Urmașii lui Ștefan", realizează în perioada 7-9 mai 2017, Școala Națională de Patriotism.

Acest proiect este orientat spre dezvoltarea calităților de lider în rîndul tinerilor patrioți moldoveni. Astfel, circa 30 de tineri din Moldova, precum și 3 tineri moldoveni din regiunea Cernăuți, Ucraina, beneficiază de acest proiect.

Astfel, pe parcursul a 3 zile, tinerii vor avea parte de o serie de activități non-formale orientate spre dezvoltarea patriotismului moldovenesc, în scopul întăririi dragostei față de țară, a respectului pentru valorile tradiționale moldovenești precum și promovarea istoriei și identității moldovenești.

În cadrul proiectului, tinerii vor avea discuții cu cîțiva invitați, precum:

Valeriu Ostalep, ex-viceministru al afacerilor externe al Republicii Moldova, director al Institutului de Studii Diplomatice, Politice și de Securitate;
Olga Goncearova, ex-director al Biroului pentru Relații Interetnice din Republica Moldova, președintele Adunării Popoarelor din Republica Moldova;
Sergiu Nazaria, istoric, doctor habilitat în istorie, profesor universitar, Președintele Asociației Istoricilor și Politologilor Pro-Moldova;
Nicolae Pascaru, fondatorul Federației de Luptă Națională VOIEVOD, blogger;
Vlad Ghenciu, expert în comunicare și leadership.

Astfel, în cadrul discuțiilor, tinerilor vor discuta mai multe aspecte legate de domeniul securității, multiculturalismului în Moldova, subiecte legate de Istoria Moldovei și relațiile noastre cu diaspora, precum și despre bloggerism. De asemenea, tinerii vor avea parte de introducere în arta oratorică, în scopul construirii unui discurs patriotic .

Mișcarea de Tineret „Urmașii lui Ștefan" este o organizație non-guvernamentală, apolitică și bazată în exclusivitate pe principiul voluntariatului, care are drept scop promovarea patriotismului în rîndul tinerilor, înțelegînd că tinerii sunt cei care pot rezolva multitudinea de probleme cu care se confruntă societatea moldovenească.

Sursa: noi.md

Comentarii

 (1)
  • #1 herodot Răspunde Citează selecţia
    Organizatorii unor asemenea scoli la o tematica atat de sensibila ar trebui sa treaca un test la buna cunoastere a istoriei, limbii romane/moldovenesti la nivelul studiilor liceale. Vor sustine testul, au dreptul sa desfasoare asemenea actiuni. Asta ar fi logic. Acum despre istorie. limba si cele sfinte vorbeste oricine. De aici si problemele noastre. Necărturarii ne învață Carte Nemedicii dau sfaturi despre sanatate. Nejuristii propaga legea etc...
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1595
Populația:
2930 locuitori

Răscăieţi este un sat şi comună din raionul Ştefan Vodă. Din componenţa comunei fac parte localităţile Răscăieţi și Răscăieţii Noi. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Ștefan Vodă și la 111 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2930 de oameni. Satul Răscăieţi a fost menționat documentar în anul 1595.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.