10 aprilie 2017, 11:41 Realitatea moldovenească views 6214
6 foști deputați PLDM au aderat la PDM
10 aprilie 2017, 11:41 Realitatea moldovenească views 6214

6 foști deputați PLDM au aderat la PDM

Un grup de foști deputați ai PLDM au aderat astăzi la echipa Partidului Democrat, a anunțat președintele Parlamentului, Andrian Candu.

Potrivit lui Candu, este vorba despre deputații Nae-Simion Pleșca, Ion Balan, Nicolae Juravschi, Angel Agache, Vladimir Hotineanu, Petru Știrbate.

„Astăzi în ședința noastră săptămînală au participat șase colegi noi cu care am lucrat foarte bine în cadrul majorității parlamentare, dar și în cadrul altor coaliției anterioare. Ne bucurăm că astăzi s-au alăturat PD-ului, astfel crește potențialul partidului, inclusiv în Parlament. Sînt colegi cu care oricum lucrăm cot la cot cel puțin pe parcursul anului2016, pe care îl considerăm constructiv. Acești șase colegi vor continua cu aceeași eficiență, fiecare e un specialist într-un anumit domeniu", a menționat Candu.

Menționăm că o parte dintre acești deputați au părăsit Partidul Liberal Democrat încă la începutul anului 2016, alăturîndu-se majorității parlamentare, după ce conducerea PLDM a decis că formațiunea va rămîne în opoziție. La începutul anul curent, și cei 14 deputați comuniști care au părăsit partidul, au aderat la PDM. În urma, acestor reconfigurări, fracțiunea parlamentară a PDM va număra oficial 40 de deputați.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

partide , PLDM , PDM , deputat

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1429
Populația:
1122 locuitori

Hancăuţi este un sat şi comună din raionul Edineţ. Hancăuţi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul este situat la o distanţă de 26 km de oraşul Edineţ, la 47 km de staţia de cale ferată Lipcani şi la 228 km de Chișinău.Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 1122 de oameni. Prima atestare documentară a așezării datează din anul 1429, cînd domnitorul Moldovei Alexandru cel Bun dăruia lui Radu grămătic satul Ivancăuți (denumirea veche a satului Hancăuți.)

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.