25 martie 2017, 15:00 Realitatea moldovenească views 4337
Procuratura a lansat un ghid pentru cetățeni
25 martie 2017, 15:00 Realitatea moldovenească views 4337

Procuratura a lansat un ghid pentru cetățeni

Procuratura Generală a realizat un Ghid de informare pentru cetăţeni despre etica procurorului.

Ghidul, urmăreşte scopul de a încuraja integritatea acestora atît în ce privește exercitarea atribuţiilor de serviciu, cît şi în viaţa privată.

„Ghidul cetăţeanului. Etica Procurorului. Principiile răspunderii procurorului pentru încălcări de etică şi disciplină" a fost editat cu sprijinul Proiectului Uniunii Europene de Asistenţă în Procesul de Investigare Prejudiciară, Urmărirea Penală şi Organizare a Apărării în Republica Moldova în 10.000 de exemplare, ce vor fi răspîndite la nivel republican de către subdiviziunile teritoriale şi specializate ale Procuraturii.

Astfel, într-un material, ce cuprinde 24 de pagini, au fost sintetizate toate informaţiile, pe care cetăţenii trebuie să le cunoască despre standardele de etică obligatorii pentru procurori, precum şi modalitatea de reclamare a unor presupuse abateri disciplinare, comise de către aceştia.

Din broşură cetăţenii pot afla ce fapte ale procurorului constituie abatere disciplinară, căile de raportare şi autoritatea responsabilă de recepţionarea sesizărilor, termenele şi procedurile de verificare a acestora, precum şi alte informaţii relevante la subiect.

La indicaţia Procurorului General, Eduard Harunjen, şefii Procuraturilor teritoriale şi specializate vor organiza diseminarea broşurilor către cetăţeni în incinta Procuraturilor şi în Birourile de audienţă a cetăţenilor, vor organiza plasarea acestora în incinta Judecătoriilor şi Inspectoratelor de Poliţie.

De asemenea, „Ghidul cetăţeanului. Etica Procurorului. Principiile răspunderii procurorului pentru încălcări de etică şi disciplină"poate fi accesat pe site-ul oficial al Procuraturii la compartimentul „Informaţii".

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

procuratura , cetățean , informatia

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1912
Populația:
769 locuitori

Agronomovca este un sat şi comună din raionul Ungheni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Agronomovca, Zăzulenii Noi și Negurenii Noi. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Ungheni şi la 95 km de Chişinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 769 de oameni. Satul Agronomovca a fost întemeiat în anul 1912.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.