04 martie 2017, 12:00 Realitatea moldovenească views 4408
Circa 80% dintre moldoveni vor să aleagă direct deputații
04 martie 2017, 12:00 Realitatea moldovenească views 4408

Circa 80% dintre moldoveni vor să aleagă direct deputații

Majoritatea cetăţenilor doresc modificarea sistemului electoral, astfel ca să aleagă direct deputații, în circumscripții uninominale.

La fel, peste 90 la sută din cetățeni susțin că alegerea directă a președintelui țării trebuie păstrată. Acestea sunt datele unui sondaj de opinie publică realizat de compania Intellect Group.

Potrivit studiului, 92,5 la sută dintre moldoveni își doresc să aleagă șeful statului. În același timp, doar șase la sută dintre cetățeni se pronunță ca președintele să fie votat de către deputați.

În cazul alegerilor parlamentare, aproape 78 la sută dintre cei intervievați s-au pronunțat pentru vot uninominal. 64 de procente vor sistem mixt, adică liste de partid și vot uninominal.

Sondajul a fost realizat pe un eșantion de 1300 de persoane, în perioada 10-20 februarie. Marja de eroare este de plus minus 2,7 la sută.

Sursa: publika.md

Cuvinte cheie:

alegeri , sondaj , deputat

Comentarii

 (1)
  • #1 Evgenii Răspunde Citează selecţia
    Пока не избавимся от прежней власти ,  ничего не изменится в этой стране. Они все наворовали, и сейчас дектуют свои правила . Нужны честные с не запятноной репутацией.
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1859
Populația:
138 locuitori

Hîrtop este un sat din cadrul comunei Scumpia, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Fălești și la 138 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 138 de locuitori. Satul Hîrtop a fost menționat documentar în anul 1859.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.