10 ianuarie 2017, 15:45 Realitatea moldovenească views 5145
Igor Dodon va cere revocarea ambasadorului moldovean la Bucureşti
10 ianuarie 2017, 15:45 Realitatea moldovenească views 5145

Igor Dodon va cere revocarea ambasadorului moldovean la Bucureşti

Preşedintele Igor Dodon va cere Guvernului revocarea ambasadorului Republicii Moldova la Bucureşti, Mihai Gribincea. Motivul invocat e că diplomatul ar fi făcut comentarii impertinente și incompatibile cu statutul său de ambasador. Anunțul a fost făcut de şeful statului pe pagina sa de Facebook.

„Sînt surprins că descopăr că unii ambasadori au devenit avocați ai unor politicieni din țara de reședință și au cam uitat cărui stat servesc. E și mai grav când aceștia fac comentarii politice în raport cu autoritățile statului care i-a trimis în misiune. Aceasta vorbește fie despre calificarea proastă profesională a respectivului ambasador, fie despre angajamentele lui politice în detrimentul propriului stat și a conducerii acestuia", scrie Igor Dodon.

Şeful statului susţine că anume aşa pot fi etichetate declarațiile ambasadorului moldovean la București, care „și-a permis comentarii impertinente și incompatibile cu statutul său de ambasador". „Voi cere Guvernului revocarea acestui ambasador și înlocuirea lui cu o persoană care înțelege mai bine atît competențele diplomatice, cât și interesele statului Republica Moldova", a mai scris președintele.

În aceeaşi postare, preşedintele face trimitere la un material de presă în care ambasadorul moldovean ar fi declarat că decretul lui Igor Dodon privind retragerea cetăţeniei lui Traian Băsescu ar putea fi declarat neconstituţional.

Sursa: ipn.md

Cuvinte cheie:

Igor Dodon , București , ambasador

Comentarii

 (1)
  • #2 Vitalii Răspunde Citează selecţia
     Nu va mai fi niciodata Rominia Mare,nu visa-ti. Va fi Moldova Mare,pentru ca Moldova de peste Prut va fi din nou a noastra.De aceea si numiti  Republica        Moldova   (Basarabia),pentru ca denumirea de Moldova, a regiunii dintre Prut si Carpati,va aduce aminte ca acest pamint este pamint moldovenesc,(unde oamenii,pina in ziua de azi se socot moldoveni,si vorbesc limba moldoveneasca.
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1921
Populația:
38 locuitori

Fedoseevca este un sat din cadrul comunei Carmanova din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 27 km de orașul Grigoriopol și la 73 km de Chișinău. Populaţia satului Fedoseevca alcătuia 38 de oameni în anul 2006. Satul Fedoseevca a fost înființat în anul 1921.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.