07 decembrie 2016, 11:45 Realitatea moldovenească views 4346
Cu cît ar putea fi majorată indemnizația unică la nașterea copilului
07 decembrie 2016, 11:45 Realitatea moldovenească views 4346

Cu cît ar putea fi majorată indemnizația unică la nașterea copilului

Indemnizația unică la nașterea copilului ar putea fi majorată cu 2.200 de lei și să ajungă la 5.300 de lei. Un proiect de lege în acest sens, propus de ministerul Muncii, va fi discutat, astăzi, la Guvern. Potrivit documentului, această sumă este egală cu valoarea coșului minim necesar la nașterea micuțului, stabilit de Academia de Științe a Moldovei.

Suma conține cheltuieli pentru: pătuc, hăinuțe, plapumă, sticluțe, suzete și produse de igienă, necesare nou-născuților. Pentru această majorare sunt necesare peste 90 de milioane de lei.

De asemenea, proiectul propune introducerea unor noi plăți sociale. Este vorba despre indemnizația lunară pentru creșterea până la trei ani a gemenilor sau mai multor copii, născuți dintr-o singura sarcină. Aceasta va constitui 270 de lei. În aceste scopuri vor fi alocate peste trei milioane de lei.

Potrivit statisticelor oficiale, anul trecut, în Moldova s-au născut aproape 40 de mii de copii.

Sursa: www.publika.md

Cuvinte cheie:

indemnizatii , majorare , copii , nastere

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec XVIII-lea
Populația:
825 locuitori

Albota de Jos este un sat şi comună din raionul Taraclia. Din componenţa comunei fac parte localităţile Albota de Jos, Hagichioi și Hîrtop. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Taraclia și la 144 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 825 de oameni. Satul Albota de Jos a fost întemeiat în secolul al XVIII-lea.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.