14 noiembrie 2016, 14:15 Realitatea moldovenească views 5122
CEC a prezentat rezultatele preliminare ale scrutinului
14 noiembrie 2016, 14:15 Realitatea moldovenească views 5122

CEC a prezentat rezultatele preliminare ale scrutinului

Puțin peste 53 la sută din numărul total de alegători moldoveni au participat la scrutinul prezidențial de ieri, arată datele Comisiei Electorale Centrale.

Astfel, prezența la vot a constituit 1,6 milioane de alegători, față de 1,4 milioane de alegători (48,9%) care au participat la vot în primul tur de scrutin. Pe listele de bază au votat 1,407,645 alegători, iar pe cele suplimentare 202,882 alegători

Cea mai înaltă rată de participare la vot s-a înregistrat în municipiul Chișinău, unde s-au prezentat la urne 65 la sută dintre alegători. O prezență înaltă s-a înregistrat și în raioanele Ocnița și Rezina. Cea mai scăzută rată de participare la vot a fost atestată în raionul Cantemir, unde au votat circa 20 de mii de alegători (41%). Cei mai activi alegători au fost cei cu vîrste cuprinse între 26 și 40 de ani. După componența de gen, circa 46% dintre cei care au votat au fost bărbați, iar 53% femei.

„Pînă la această oră au fost prelucrate prin sistemul informațional 99,9% din procesele verbale, nu avem prelucrate încă procesele de la două secții din SUA și Franța", a comunicat astăzi președintele CEC, Alina Russu.

Conform Codului electoral, CEC are la dispoziție cinci zile pentru a întocmi procesul verbal de totalizare a alegerilor, iar ulterior trebuie să transmită documentele Curții Constituționale, pentru validarea rezultatelor alegerilor. Instanța va avea la dispoziție 10 zile din momentul recepționării documentelor, pentru a se expune asupra corectitudinii scrutinului.

Sursa: www.noi.md

Cuvinte cheie:

CEC , alegeri , rezultate

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XIX-lea
Populația:
155 locuitori

Lipovăţ este un sat din cadrul comunei Balatina, raionul Glodeni. Localitatea se află la distanța de 24 km de orașul Glodeni și la 172 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 155 de oameni. Satul Lipovăț a fost întemeiat în secolul al XIX-lea.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.