07 octombrie 2016, 10:45 Realitatea moldovenească views 5852
Cititorii bibliotecilor publice vor putea descărca gratuit cărţi electronice
07 octombrie 2016, 10:45 Realitatea moldovenească views 5852

Cititorii bibliotecilor publice vor putea descărca gratuit cărţi electronice

Vizitatorii celor peste 800 de biblioteci incluse în reţeaua „Novateca" vor avea posibilitatea să descarce gratuit cărţi în format electronic pe tablete sau telefoane mobile. Proiectul „e-Raftul tău" a fost lansat astăzi de Programul „Novateca" în parteneriat cu Compania „Bestseller" la Biblioteca Municipală „B. P. Hasdeu" din Chişinău.

În cadrul evenimentului, directorul Programului „Novateca", Evan Tracz, a menţionat că această iniţiativă este un exemplu excelent de îmbinare a funcţiilor tradiţionale ale bibliotecii cu tehnologii moderne şi noi abordări. „Posterul e-Raft va extinde accesul publicului la literatură şi va contribui la răspîndirea utilizării instrumentelor moderne", a precizat Evan Tracz.

Preşedintele Companiei „Bestseller", Ion Bargan a afirmat că posterul e–Raftul tău va fi transmis în scurt timp la peste 800 de biblioteci publice, astfel ca vizitatorii să poată descărca cărţile dorite şi citi în timpul liber. Potrivit sursei citate, utilizatorii vor descărca cărţi pe dispozitive electronice, folosind codurile QR afişate pe posterele e-Raft. Astfel, cititorii vor avea acces gratuit şi aproape instant la o colecţie largă de cărţi.

„Tînăra generaţie nu citeşte mai puţin decît generaţiile precedente. S-a schimbat doar modul de a citi. Acum, practic fiecare adolescent are un smartphone, cu ajutorul căruia comunică cu prietenii, ascultă muzică şi citeşte cărţi. Posterul e-Raftul tău pune la dispoziţie cărţi din literatura universală, care se studiază în şcoli, precum şi cărţi care au devenit bestsellere în R. Moldova şi România", a precizat Ion Bargan.

La sfîrşitul manifestării, preşedintele Asociaţiei Bibliotecarilor din Moldova, Mariana Harjevschi, le-a demonstrat cititorilor cum pot descărca aceste cărţi de pe posterul respectiv.

Evenimentul s-a desfăşurat în cadrul campaniei naţionale „Ne vedem la bibliotecă", care îşi propune să informeze publicul despre faptul că bibliotecile din R. Moldova devin adevărate centre comunitare, unde fiecare, indiferent de vîrstă şi ocupaţie, poate beneficia de servicii moderne şi activităţi interactive. Campania se desfăşoară în perioada septembrie-noiembrie 2016, în cele peste 800 de biblioteci publice din reţeaua „Novateca".

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

carte , biblioteca

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1847
Populația:
843 locuitori

Sărata Nouă este un sat din cadrul comunei Sărata Veche, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 11 km de orașul Fălești și la 116 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 843 de oameni. Satul Sărata Nouă a fost menționat documentar în anul 1847.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.